Aktualności:

"The Penguin" w Max od 19 września.

Menu główne

Wielka Kolekcja Komiksów DC: Bohaterowie i Złoczyńcy

Zaczęty przez Juby, 24 Marzec 2021, 12:44:19

Juby

W kolejnych tomach kolekcji (82-83) ukażą się:

Ta historia z Catwoman była już po polsku wydana trzykrotnie, za to Batman: Rycerze Gotham to będzie pierwszych 11 zeszytów Gotham Knights (marzec 2000 - styczeń 2001) czyli serii, która ruszyła bezpośrednio po zakończeniu Ziemi Niczyjej. Biorę na pewno, szczególnie że to aż 280 str. za 50 zł bez grosza. Będzie jak znalazł jak już Egmont skończy wydawanie NML 8)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Wybornie, również zakupię z przyjemnością. Z poprzedniej wielkiej kolekcji, Batman/Huntress Żądza krwi, chyba również dzieję się po NML.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

W UK natomiast wychodzi takie coś.

https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/batman-nocturna-night-thief-saga/

Run Douga Moencha, który przejął serię po Conwayu (jak ktoś będzie mieć okazję gdzieś kupić serię Conwaya, to polecam bo to dobre historie).

Juby

^ To też u nas wyjdzie, tylko później (pewnie już w przyszłym roku). Ten tom chyba zbiera zeszyty serii Batman i Detective Comics bezpośrednio po wydarzeniach z tomu Killer Croc Powstaje, czyli polscy fani będą mieli już całkiem spory wycinek przygód Batmana z The Bronze Age.

Ja już jakiś czas temu skończyłem tomy 34. i 58. - na razie nie miałem weny na napisanie pełnych recenzji, ale zdradzę, że oba mi się podobały. Może nie tak bardzo, jak run Gail Simone, ale je również czytało mi się dobrze, szczególnie pierwszą historię ilustrowana przez Gary'ego Franka oraz ostatni zeszyt z Barbarą i Dickiem na randce. A że spodobało mi się pióro Gail Simone, kupiłem też napisany przez nią tom 76. (Batgirl: Najmroczniejsze odbicie). Jestem w połowie (4 zeszyty z 8 ), na razie jest "tak sobie" - nie jestem fanem The New52, a retcon ostatnich 23 lat z życia Barbary niezbyt mnie przekonuje, no i wizualnie też trochę płaskie jak dla mnie. Może napiszę coś więcej jak skończę (pewnie nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu).

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman