Aktualności:

"Batman. Ziemia niczyja. Owoce ziemi. Tom 5" od 26 marca.

Menu główne

Z Groty Nietoperza (Podcast Batcave)

Zaczęty przez LelekPL, 18 Październik 2021, 19:18:54

Crowridd

No to mnie pozytywnie zaskoczyłeś, bo myślałem, że po Killing Time już go nie zobaczę.
Spoko postać jako "przeciwnik" dla młodego Batmana.

LelekPL

W ogóle nie będę zszokowany jak Radek w nastepnym odcinku podsumowania Pingwina powie, że to jego ulubiony odcinek ;) Ale nie tylko z wiadomo jakiego powodu, bo też uważam, że to najmocniejszy odcinek do tej pory, ktory najmocniej ruszył fabułę.

LelekPL

Co do teorii chłopaków o Hushu i plotek o Trybunale to może być tak, że na potrzeby filmu połączą postacie Lincolna Marcha i Thomasa Elliota w jedną, być może o innym imieniu, żeby też zmylić fanów komiksów i będzie to "nowa postać" która jak Thomas ma związek z przeszłością Bruce'a oraz z Trybunałem.

Co do lekarza/chłopaka Sofii zaczynam mieć podejrzenia że jest wytworem jej wyobraźni po tym jak dziwnie pojawia się w tym serialu. Nie wiem tylko jaki miałoby to mieć cel.

Rado

Cytat: Crowridd w 10 Październik  2024, 21:10:59No to mnie pozytywnie zaskoczyłeś, bo myślałem, że po Killing Time już go nie zobaczę.
Spoko postać jako "przeciwnik" dla młodego Batmana.

Właśnie, jeszcze a propos "Killing Time", bo tak się składa, że to przeczytałem i mam pytanie odnośnie finału. Zakryję spoilerem w razie jakby kiedyś po polsku to wydali.

Spoiler
Crowridd, jak Ty rozumiesz czym był ten artefakt?
[Zamknij]

Crowridd

Czytałem ten komiks kilka miesięcy temu, więc musiałem go teraz przekartkować. Nie ukrywam, że nie był to najłatwiejszy w odbiorze tom, jaki czytałem – po skończeniu jeszcze przez jakiś czas wracałem do poszczególnych rozdziałów. No ale jeśli dobrze go zrozumiałem, to

Spoiler
ten kamyczek nie miał żadnej mocy, jednak sama legenda budowana przez wieki na jego temat, na temat jego ,,boskości" powodowała, że każdy chciał go mieć – walka o niego była i jest bezcelowa.
[Zamknij]

Juby

Rozwaliło mnie w ostatnim odcinku gdy Wojtek powiedział, że miał problem z brakiem konsystencji wizualnej w ilustracjach The Bat-Man: First Knight ;D

W kwestii Batman Beyond: Year One - sam fanfilm uważam za "okej" (lepszy od pozostałych, które widziałem w ostatnich 2-3 latach), ale mam z nim jeden problem - tytuł. Dlaczego "Year One"? Jego akcja toczy się na przestrzeni jednej nocy, nie jednego roku i nic nie sugeruje, aby to był dopiero początek kadencji Terry'ego w roli Batmana Przyszłości, równie dobrze Batmanem może jest już od pięciu lat.
Od jakichś 15 lat Hollywood co i rusz zaskakuje mnie totalnym zdebileniem jeśli chodzi o tytuły filmowe, nikt już nie tylko nie dba o to, aby taki tytuł brzmiał dobrze i zapisany wyglądał dobrze, ale też nawet nie interesuje się, aby właściwie oddawał charakter i fabułę filmu, któremu go nadano. Jak widać fani również wyłączyli pewne zwoje i nie zastanawiają się, czy tytuł ich film ma jakikolwiek sens. A info z podcastu, że fanfilm o identycznym tytule powstał już wcześniej w 2002 roku rozwalił mnie na łopatki xD

Co do tytułów książek Johna Jacksona Millera - nie miałem skojarzeń z sequelami z lat 80., a z sequelami Matrixa :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman