Aktualności:

"Batman. Ziemia niczyja. Owoce ziemi. Tom 5" od 26 marca.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (30.8%)
Red Hood
4 (30.8%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (15.4%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (15.4%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 13

newtime

Cytat: Juby w 22 Grudzień  2024, 21:14:47Kiedy coś ci się nie podoba, w Internecie zaraz ci doradzają "głosuj portfelem!". Kiedy głosuję portfelem, tj. nie zamierzam wydać ani grosza, ani nie dać oficjalnego wyświetlenia uniwersum od ludzi, którzy w kilka miesięcy swoimi decyzjami zabili całe moje nim zainteresowanie, to wkracza obóz z drugiej mańki: "obrażasz się jak dziecko, powinieneś dać temu szansę". Internetowi nigdy nie dogodzisz :P

Ale nie podoba sie tobie, że nowy reżyser i producent robi coś czego na ten moment nie jesteś w stanie ocenić ale zagłosujesz portfelem dlatego że nie jest tym co było wcześniej robione przez innego producenta? Jak oni mogli zabić twoje zainteresowanie Dc, skoro nawet nie znasz ułamka scenariusza żadnego filmu oraz tego czy dana postać tobie podejdzie. Może to błędnie interpretuje ale   jesteś  obrażony, bo nie będzie Cavila i koniec, nie obchodzi mnie nic innego w tym postacie i świat Dc ,, no nie wiem jak mam to nazwać inaczej ;D  Jaki to będzie start też nie wiem, bo podobnie jak ty jeszcze nic nie widziałem. W 2017 roku byliśmy juz po 5 filmach z tego uniwersum jeśli dobrze pamiętam, wiec każdy z nas mógł miec ocene gdzie, to wszystko zmierza i moja ocena była taka żeby zakopać, to wszystko jak najszybciej. Tutaj widziałem póki co 1 zwiastun do 1 filmu,  który do mnie przemawia jeśli chodzi o postać Supermana Znacznie bardziej  interesuje mnie sam film a nie zadne Caville czy Keatony.  Jak wyjdzie film? Nie mam pojęcia żeby, to ocenić musze chociaż dać szansę.

Tak to mój problem ze Ciebie nie rozumiem, co nie oznacza ze chce spróbować, bo po to tutaj jesteśmy :)

Juby

Cytat: Q w 22 Grudzień  2024, 21:56:00a tak to nawet Clooney nie pomógł.
Clooney nie pomógł, bo jego kilkusekundowa obecność była trzymana w sekrecie + Clooney-Batman budzą wśród widowni raczej negatywne skojarzenia :P Ale gdyby nie wypowiedzi/ decyzje Gunna Flash zarobiłby dużo, dużo więcej.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 22:15:42zagłosujesz portfelem dlatego że nie jest tym co było wcześniej robione przez innego producenta?
Nie, i nie wiem skąd ty to wziąłeś.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 22:15:42Jak oni mogli zabić twoje zainteresowanie Dc
Mogli i zabili, a w jaki sposób - pisałem to już kilka razy.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 22:15:42skoro nawet nie znasz ułamka scenariusza żadnego filmu oraz tego czy dana postać tobie podejdzie.
Zniechęcili mnie do tego stopnia, że nie obchodzi mnie już ani scenariusz, ani jakie postacie tam chcą przedstawić i czy by mi podeszły, czy nie.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 22:15:42Może to błędnie interpretuje ale  jesteś  obrażony, bo nie będzie Cavila i koniec
Potwierdzam, błędnie to interpretujesz. Już na początku 2022 pisałem, że niech nawet zrecastują Cavilla skoro mają z nim jakiś problem, byleby w końcu Superman wrócił na duży ekran, a nie był zamknięty w telewizji. I na spokojnie dałbym szansę też Davidowi, gdyby nie decyzje Jamesa Gunna i spółki.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 22:15:42W 2017 roku byliśmy juz po 5 filmach z tego uniwersum jeśli dobrze pamiętam, wiec każdy z nas mógł miec ocene gdzie, to wszystko zmierza
Zgodnie z tym co piszesz, w 2017 Snyder został odsunięty od DCEU, do władzy w WB doszedł Walter Hamada i dokładnie tak samo, powinienem ignorować to, że cztery ostatnie filmy DC były dla mnie do d... i powinienem się skupić na tym, że teraz James Was przy dużej swobodzie artystycznej zrobi Aquamana i lecieć na niego do kina. A potem na Shazama!, bo też odpowiadają za niego nowi producenci i twórcy. I tak za każdym razem, każdemu dawać szansę, bo przecież dopóki nie obejrzę to nie znam nawet "ułamka scenariusza" i tego, co tam nam wysmażą...
No nie, istnieją też czynniki okołofilmowe i to jaki PR swojej marce zrobią dani twórcy. Jeśli zrobili zły i ruszają z rebootem uniwersum na pół gwizdka, w którym nie wiadomo o co chodzi, to niech się wypchają. Jak będę chciał obejrzeć film z Supermanem, to mam ich na półce kilkanaście.

Podobno pierwszy pokaz testowy \upermana Gunna poszedł marnie:
https://naekranie.pl/aktualnosci/superman-balagan-niepokojace-informacje-nerwowosc-pokaz-1734869061
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Ok, mnie nie obchodzą zadne kulisy produkcji, decyzję czy aktorzy którzy są zatrudnieni, interesuje mnie efekt koncowy, mianowicie czy film sie spodoba i sprawi ze zostane jego fanem i to jedyne oczekiwania jakie zawsze mam co do kina, niezbyt interesuja mnie zabawy korporacji w drodze do tego efektu

Nie chce wyjść na jakiegos fanoby Gunna, po prostu chce dostać w koncu dobry film z Supermanem, mimo ze człowiek ze stali nie przypadl mi do gustu, to ja naprawde czekalem na BvS i po nim wiedzialem ze Synder nie jest mi w stanie nic zaproponować. Tutaj? Nie mam pojęcia co mnie czeka

Po_prostu_smyk

Nie przejmowałbym się reakcjami na pokaz testowy "Superman", o ile to prawdziwa relacja. Nie bez powodu organizują pokazy testowe (których nie miał dla przykładu "Joker 2"). Właśnie pokazy testowe wiele im mówią i jeśli rzeczywiście jest coś do poprawy, no to mają ogrom czasu, żeby projekt dopieścić (słusznie zwrocili uwagę, że podobne "reakcje" były przed każdą częścią Strażników Galaktyki Gunna), zwrócić uwagę na błędy, które im umknęły podczas montaż itp.

Reakcje niepokoiłyby mnie na przedpremierach czy pokazach prasowych organizowanych zazwyczaj 2-3 tyg. przed premierą. Przy zapasie 7 miesięcy to meh, a nie powód do wyrywania włosów z głowy

Gieferg

Zwiastun nowego eSa totalnie beznadziejny. Jedyne co fajne to casting Lois i eSa, na tym się plusy kończą. Trzymam kciuki za flopa, bo gunnowi się to należy za całokształt.
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Leon Kennedy

CytatNie włączam trailerów filmów, których nie planuję oglądać (bo i po co?), ale trafiłem na ten gif z Corenswetem w kostiumie i... 1/10 (najgorszy live-action Superman z bodaj 13 znanych mi kostiumów). Przypominam co straciliśmy:

Myślę, że wytrzymamy Twoje zerowe zainteresowaniem Esem, bo Henryk odpadł. I jednak osobiście wolę kolorowy klasyczny strój niż ten z niego wyprany jaki dał nam  Snyder 😉

CytatPodobno pierwszy pokaz testowy \upermana Gunna poszedł marnie:
https://naekranie.pl/aktualnosci/superman-balagan-niepokojace-informacje-nerwowosc-pokaz-1734869061

Z tego, co kojarzę po pokazach jego Strażników Galaktyki opinie też były słabe, a końcowy efekt zmiótł ich z planszy. Do tego pewnie dojdą jeszcze dokrętki, ale wiem, że byś chciał by okazał się gniotem. Sporo fanów Supermana, czy DC tak sobie życzy 🤮🤮🤮

CytatTrzymam kciuki za flopa, bo gunnowi się to należy za całokształt.

Trzymam kciuki żeby było słabo i nic nie zarobił, bo Gunnowi się za coś tam należy... Eh. Świetny twórca, który ma serduszko wielkie i ogromne do tych postaci. Wręcz na odwrót jeśli idzie o Snydera. Tylko co najlepsze w nowym roku życzę Gunnowi i nowemu projektowi filmowego świata DC. Patrzymy tylko do przodu czyli w górę 😀

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 27 Grudzień  2024, 15:33:36I jednak osobiście wolę kolorowy klasyczny strój niż ten z niego wyprany jaki dał nam  Snyder 😉
Szkoda tylko, że Corenswet nie dostał klasycznego stroju, tylko jakieś dziadostwo. A strój Cavilla wyprany w kolorów był tylko w MoS, w kolejnych filmach miał coraz to intensywniejsze kolory (w sumie wypadał pod tym względem lepiej niż strój z serialu Superman & Lois, który bardzo ci się podobał).

Cytat: Leon Kennedy w 27 Grudzień  2024, 15:33:36Do tego pewnie dojdą jeszcze dokrętki
Nie dojdą, o czym niejednokrotnie pisał już Gunn. Całość została nagrana +dodatkowe 1,5 dnia zdjęć bez obsady z tego miesiąca. Teraz tylko montaż, audio i vfx.

Cytat: Leon Kennedy w 27 Grudzień  2024, 15:33:36ale wiem, że byś chciał by okazał się gniotem. Sporo fanów Supermana, czy DC tak sobie życzy 🤮🤮🤮
Nie wiem co tam dzisiaj brałeś, ale niczego takiego bym nie chciał i nie wiem skąd ten absurdalny pomysł. Im więcej udanych filmów z Supermanem (z czym bywało różnie) tym lepiej, a im lepszy \uperman Gunna się okaże, tym większe szanse, że kiedyś - za darmo, w domu - go obejrzę.

Cytat: Leon Kennedy w 27 Grudzień  2024, 15:33:36Świetny twórca, który ma serduszko wielkie i ogromne do tych postaci. Wręcz na odwrót jeśli idzie o Snydera.
Snyder to akurat też zapalony fan, który miał ogromne serce do tych postaci i świata DC (zabrakło talentu storytellskiego i dystansu do materiału źródłowego). Jeszcze kilka lat temu leciałeś na każdy film z jego DCEU, każdy kupowałeś i oceniałeś pozytywnie, ale jak widać gdy zmienia się narracja i teraz wszyscy czekają na DCU Gunna, to i opinia @Leona się zmieniła. Teraz Snyder i strój Cavilla są "ble", a Gunn, który wywalił Keatona, Cavilla, Gadot i wiele więcej - nad czym tu lamentowałeś - teraz jest "świetnym twórcą", a wszystko co wypuści zapowiada się super ::) Nie dziw się później, że nikt tutaj nie przykłada żadnej wagi do twoich opinii.

Jeszcze na moment wracając do wyglądu eSa - na krótko przed wypuszczeniem oficjalnego zdjęcia Davida w stroju Supermana w sieci pojawił się taki fake:

^ i wygląda on milion razy lepiej od tego, co zaakceptował Gunn. Klasyka z krótką peleryną jak w animacjach Fleischer Studios.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

CytatSzkoda tylko, że Corenswet nie dostał klasycznego stroju, tylko jakieś ujwieco. A strój Cavilla wyprany w kolorów był tylko w MoS, w kolejnych filmach miał już dość intensywne kolory

A jednak jest bardzo zbliżony klasyce. A Cavill to miał intensywne kolory, ale nie szczególnie u Snydera 😊 W JL było ok, ale przecież Snyder kinowej wersji nie skończył.

CytatNie dojdą, o czym niejednokrotnie pisał już Gunn. Całość została nagrana +dodatkowe 1,5 dnia zdjęć bez obsady z tego miesiąca. Teraz tylko montaż, audio i vfx.

Możliwe, że i masz rację, ale jeśli by musieli, to czas ciągle mają.

CytatNie wiem co tam dzisiaj brałeś, ale niczego takiego bym nie chciał i nie wiem skąd ten absurdalny pomysł. Im więcej udanych filmów z Supermanem (z czym bywało różnie) tym lepiej, a im lepszy \uperman Gunna się okaże, tym większe szanse, że kiedyś - za darmo, w domu - go obejrzę.

Regularnie przyjmuję tabletki. Rak nie wybiera... No, ale jednak z Twoich wypowiedzi wynika, że jego porażka w ogóle cię nie zmartwi. Jeszcze do tego łaskawie kiedyś za darmo obejrzysz. Sądzę, że bez łaski  8)

CytatSnyder to akurat też zapalony fan, który miał ogromne serce do tych postaci i świata DC (zabrakło talentu storytellskiego i dystansu do materiału źródłowego).

Wątpię w te jego wielkie serce do tych postaci...  Ciepło czuć od Gunna. Ogl jego filmy było mi autentycznie smutno, że DC nie dostarcza mi takich wrażeń, ale...

CytatJeszcze kilka lat temu leciałeś na każdy film z jego DCEU, każdy kupowałeś i oceniałeś pozytywnie

I pewnie ciągle będę na nie chodzić i kupować 😊 Kocham DC i większość tych filmów mi się naprawdę podobała. MoS, BvS wersja reżyserska, Aquman, JL Snydera, to dobre filmy według mnie i bardzo chętnie będę do nich wracać. Właśnie wracać, a czekam na nowe i czuję, że lepsze. Tamtego nikt nikomu nie odbiera, tak jak nikt Gadot roli WW do końca jej dni nie zaoferował.

CytatTeraz Snyder i strój Cavilla są "ble", a Gunn, który wywalił Keatona, Cavilla, Gadot, film Batgirl do kosza i wiele więcej - nad czym tu lamentowałeś - teraz jest "świetnym twórcą", a wszystko co wypuści zapowiada się super ::) Nie dziw się później, że nikt tutaj nie przykłada żadnej wagi do twoich opinii

Strój Cavilla dalej jest bardzo dobry i ciągle chętnie ogl filmy Snydera. Gadot łatwo zastąpić, bez żalu chodź była fajna  :P Nadal żal mi Keatona, Batgirl, ale Gunn od lat dowozi każdy swój film. Co do do ostatniego zdania, to trudno, trochę żal, ale trudno. Nie rozumiecie mnie... :'(  A 6/10, to tak trochę średnio, a nie każdy pozytywnie 😀

Funky

Nowy teaser tylko mi przypomniał dlaczego nie lubię Supermana, kiczowaty, kolorowy z Amerykańskim harcerzykiem w czymś co nawet nie wygląda jak kiepski cosplay a bardziej przypomina kostium z AliExpress. Nic lepszego po kostiumie z MoS już nie powstanie tak samo jak właśnie ten film będzie dla mnie najlepszą filmową adaptacją tego bohatera.

Johnny Napalm

Strój z MoS chyba rzeczywiście był najlepszym ever, nie licząc klasyki z Christopherem Reeve, ale to były inne czasy mentalnie.

Sam teaser nowego filmu mnie jednak kupił. To ma być radosna twórczość, kolorowa, pełna fajerwerków, nie kompletnie na poważnie. Strzelać laserami z oczu i latać z prędkością dźwięku tylko ja prywatnie potrafię.  Nawet jak się popatrzy na zbieraninę postaci Marvela i DC na jednym wspólnym obrazku, to pierwsze co mi przychodzi do głowy względem wspólnego filmu kilku postaci z DC to pójście w styl kampowy. Na ten film z pewnością pójdę, jak Bóg da.  :)
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Juby

Więcej o opiniach po pokazach testowych:
https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/28/superman-buzz-not-good-following-warner-bros-screenings

A Chris Stanley wziął na warsztat wszystkie kostiumy Supermana i bardzo łaskawie potraktował to coś, co ma na sobie Corenswet:

U mnie w "SUPER" byłyby stroje z MoS, Black Adam i ten 40sowy z serialu Superman & Lois, reszta kręciłaby się w dwóch niższych kategoriach, a na ostatnim miejscu w "WTF Happened?" wymysł Gunna :P

- Morgan Freeman

newtime

Cytat: Funky w 27 Grudzień  2024, 19:13:50Nowy teaser tylko mi przypomniał dlaczego nie lubię Supermana, kiczowaty, kolorowy z Amerykańskim harcerzykiem w czymś co nawet nie wygląda jak kiepski cosplay a bardziej przypomina kostium z AliExpress. Nic lepszego po kostiumie z MoS już nie powstanie tak samo jak właśnie ten film będzie dla mnie najlepszą filmową adaptacją tego bohatera.

Chyba nie czytałeś zbyt wielu komiksów Supermanem  ;)  Nie można bardziej się pomylić z opisem postaci niz zdanie wyżej

Funky

I nie zamierzam czytać, Superman to dla mnie bezbarwna nieciekawa postać, jeśli dodamy do tego strój (granatowy plus czerwone majtki) i moce to właśnie Kryptończyk symbolizuje wszystko co dla mnie najgorsze w superbohaterach i komiksach.

newtime

Cytat: Funky w 30 Grudzień  2024, 10:03:54I nie zamierzam czytać, Superman to dla mnie bezbarwna nieciekawa postać, jeśli dodamy do tego strój (granatowy plus czerwone majtki) i moce to właśnie Kryptończyk symbolizuje wszystko co dla mnie najgorsze w superbohaterach i komiksach.

Skad wiesz jak nie czytasz? Superman ma więcej charakteru oraz słabości z jakimi musi sobie radzić niz batman kiedykolwiek który od lat stoi w tym samym miejscu i się nie rozwija,  ;) Co takiego ma batman ze akurat tylko jego lubisz na tle innych?  Superman nosi taki strój nie po to zeby byc udawac ze jest mroczny i i robisz emo miny na na gargulcu tylko wzbudzać wśród ludzi nadzieje, pokazać swoją przyjazność , miłość do obcej planety i ludzi,  którą jakby chciał mógłby podbić w każdej chwili  :)

Funky

W przypadku superbohaterów estetyka i wygląd to dla mnie 90% sukcesu a Supermana to koleś w granatowych rajtuzach i czerwonych majtkach który jak sam napisałeś ma wzbudzać miłość i przyjaźń co dla mnie jest infantylne, kiczowate i nieinteresujące (dlatego nie przeczytam żadnego komiksu). Batman jest zwykłym śmiertelnikiem w dodatku jest to człowiek straumatyzowany który nie umie pogodzić się ze stratą rodziców i pod względem psychologicznym Batman jest bardzo ludzki i jest w nim głęboka tragedia której nie widzę w przypadku Supermana. Oczywiście jest cała otoczka wokół Bruce`a (majątek i ogromny intelekt) ale rdzeń w przypadku Batmana jest tragiczny i zwyczajny bez tego całego infantylizmu w wielkim S na klatce piersiowej. Swoje trzy grosze dorzucają wrogowie którzy u Batmana są ekscentrycznymi psychopatami i po psychologii Nietoperza są najciekawszym elementem tego świata