Aktualności:

"Batman: Mroczne zwycięstwo" od 27 listopada.

Menu główne

Ostatnie wiadomości

Uniwersum Batmana / Egmont - komiksy z Batmanem
Ostatnia wiadomość przez MJ - 03 Listopad 2024, 15:40:36
Chyba wolałbym żeby wydali tie-in'y do całej historii, ale chyba marne na to szanse.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 03 Listopad 2024, 15:16:19
Do dwóch ostatnich NOIRów, które można jeszcze u nas wydać w latach 2026-2027 doszedł nowy - za naszą zachodnią granicą wydano coś takiego:

Myślę, że jeśli tegoroczne Miasto sów się wyprzeda, to Egmont może pójść za ciosem i zaplanować Śmierć w rodzinie na 2026.
The Batman / The Penguin / Pingwin (mini-se...
Ostatnia wiadomość przez Po_prostu_smyk - 03 Listopad 2024, 13:24:29
Spokojniejszy odcinek, ale skutecznie podbudowujący zbliżającą się finałową rozgrywkę. Nie pasuje mi wyłącznie otwierający przeskok czasowy względem zakończenia poprzedniego odcinka.

Pełną opinię przygotowałem dla portalu Serialomaniak:
https://serialomaniak.com/pingwin-odcinek-6-sezon-1-opinia-bezspoilerowa/
Ostatnia wiadomość przez Rado - 02 Listopad 2024, 17:50:17
Zgadzam się, bardzo fanie to wygląda. I tak bym nie kupił nawet samego etui, bo posiadam tylko 4 i 5 tom, ale dobrze się prezentuje.
Ostatnia wiadomość przez HUDY - 31 Październik 2024, 21:42:01
Piękna sprawa, box prezentuje sie swietnie. Ja bym nie dał rady tyle wytrzumac.Jak tylko Knightfall wchodził w dystrybucje to wiedziałem ze zaraz bedzie u mnie na półce. Ale szkoda ze nie mozna samego etui kupic.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 30 Październik 2024, 14:57:56
No i teraz trochę żałuję, że zawsze kupowałem premierowo. Egmont wyda taki pakiet w przyszłym miesiącu:

https://www.gildia.pl/komiksy/626988-batman-knightfall-pakiet-tomow-1-5-plus-etui

Gdyby ktoś kupił, ale nie spodobałoby mu się etui, to z chęcią wezmę (samo etui, komiksy mam) :)
Joker / Joker: Folie à Deux (2024)
Ostatnia wiadomość przez Q - 29 Październik 2024, 22:11:22
Ciekawą interpretację przedstawił Quentin Tarantino, wg którego "Todd Phillips jest Jokerem".

CytatThe Joker directed the movie. The entire concept, even him spending the studio's money — he's spending it like the Joker would spend it, all right?.And then his big surprise gift — haha! — the jack-in-the-box, when he offers you his hand for a handshake and you get a buzzer with 10,000 volts shooting you — is the comic book geeks. He's saying fuck you to all of them. He's saying fuck you to the movie audience. He's saying fuck you to Hollywood. He's saying fuck you to anybody who owns any stock at DC and Warner Brothers [...] And Todd Phillips is the Joker. Un film de Joker, all right, is what it is. He is the Joker.

Źródło: Variety

O stronie i forum / Z Groty Nietoperza (Podcast Ba...
Ostatnia wiadomość przez LelekPL - 29 Październik 2024, 14:47:42
Co do teorii chłopaków o Hushu i plotek o Trybunale to może być tak, że na potrzeby filmu połączą postacie Lincolna Marcha i Thomasa Elliota w jedną, być może o innym imieniu, żeby też zmylić fanów komiksów i będzie to "nowa postać" która jak Thomas ma związek z przeszłością Bruce'a oraz z Trybunałem.

Co do lekarza/chłopaka Sofii zaczynam mieć podejrzenia że jest wytworem jej wyobraźni po tym jak dziwnie pojawia się w tym serialu. Nie wiem tylko jaki miałoby to mieć cel.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 29 Październik 2024, 08:47:04
A dla mnie kolejny bardzo dobry odcinek, nie wiem czy nie najlepszy, w którym Oz zrobił największy dotychczas krok w kierunku zostania bossem pośród bossów Gotham. No i kilka świetnych scen:
Spoiler
- rozmowa z matką, w której ta prosi Oza, aby ją zabił gdy przyjdzie właściwy moment
- rozmowa Sofii z Eve
- rozmowa Oza z Vicem ("It gets easier")
- przekonywanie bossów, aby się zjednoczyli przy piwku
[Zamknij]

Cytat: LelekPL w 28 Październik  2024, 21:37:37Nawet nie wiem do czego się odnosisz. Nic wielkiego nie zrobił w tym odcinku.
Jeszcze się nie nauczyłeś, że Leon to interneteksplorer tego forum? :P Najwyraźniej dopiero po premierze szóstego odcinka dołączył do dyskusji i skomentował piąty, w którym wiadomo co Oz zrobił Maronim, tylko Leon oczywiście pisze tak, że tylko on rozumie o co mu chodzi ::)
Ostatnia wiadomość przez LelekPL - 28 Październik 2024, 21:37:37
Pierwszy filler episode dla mnie. Najsłabszy odcinek jaki mieliśmy do tej pory i to dość znacząco. Wątek ze znajomym Victora trafił donikąd. Niby rozbudowanie postaci, ale Victor już robił w tym serialu takie rzeczy i miał swój moment "wyboru" świata przestępczego na przystanku autobusowym kilka odcików wcześniej, że to było totalnie niepotrzebne.

Cytat: Leon Kennedy w 28 Październik  2024, 15:56:16Niezły madafaka z naszego Oza, to co zrobił w połowie odcinka było mocne, oj było.
Nawet nie wiem do czego się odnosisz. Nic wielkiego nie zrobił w tym odcinku.