Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Fan Art

Zaczęty przez Silent Dark, 02 Luty 2008, 18:51:32

Mel

Ciężko jest "skurczyć" płótno po nałożonej farbie. Niby są jakieś ekstremalne metody, jak właśnie ta z wodą, a potem osuszenie suszarką (ponoć nałożenie warstwy białka z jajka też jest ok), ale dopiero jedynie wymiana krosna daje pożądany efekt.

Johnny Napalm

Witaj, Mel. :)

Cieszę się, że znowu zajrzałaś na forum. No i dzięki oczywiście za odpowiedź na moje pytanie, chociaż ta odpowiedź nie napawa mnie optymizmem. Wygląda na to, że chyba lepiej po prostu zostawić takie lekko odstające płótno niż ryzykować, że schrzani się kompletnie wszystko. Naciąganie ponowne na krosno płótna chyba też nie wchodzi w grę, bo na obrazku mam zbyt wiele linii prostych i chciałbym, żeby pozostały one prostymi. Idealne ponaciąganie od nowa po równo z każdej strony na pewno mi nie wyjdzie.  :-\
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Mel

Możesz też usztywnić płótno przez nałożenie lakieru (taki regularny, do drewna, parkietu) na spód i dopiero wtedy pobawić się z krosnem - ale i lakier może przebić. Zależy od tego ile warstw farby nałożyłeś, jaka jest jej jakość itp. Bo jak już teraz jest luźno, to się to jeszcze bardziej rozciągnie z czasem.

GiP

glue010

Mój pierwszy post  ;D

Rysuję od zawsze i nawet przez jakiś czas byłem na studiach z tym związanych. :)
Uwielbiam rysunek Jocka (Black Mirror), Jasona Faboka i oczywiście Jima Lee.

Przyjmuję zlecenia na maila, jakbyście byli zainteresowani :) Więcej na moim instagramie: https://instagram.com/glue010/

Hitmyn

Wrzucam jeszcze raz bo wcześniej coś się pokićkało. W każdym razie oto mój rysunek Jokera sprzed roku.

glue10: naprawdę fajne rysunki.

Altair

Troszkę odkopię temat... :)
Mój flashowy Zoom:

Dawno nie rysowalem, więc trochę wypadłem z wprawy :)

Funky

Wygl?da jak Walrider z gry ''Outlast'' ;) Wróci?e? ju? na sta?e? (mam nadziej? ?e tak)

Altair

Czołem Funky! :)
Też mam nadzieję, że czas pozwoli mi na przebywanie z Wami dłużej - tak naprawdę brak obecności był spowodowany tylko tym, ale naprawdę, serce się raduje jak widzę tutaj dalej tyle starych, dobrych znajomych :)
Faktycznie, miał demonowo wyjść jak na serialowego Zooma przystało i chyba wyszło skoro tak Ci się skojarzył :D

Johnny Napalm

@Altair, wracaj, bo ten dział bez ciebie jest bardzo słaby. To, co zapodałeś już jakiś czas temu mnie poraziło. W pozytywnym sensie.
Potrzebowałem trochę czasu, żeby obczaić kim jest Zoom. Nie jestem specem w świecie Flasha. To co zobaczyłem jest jednak zarąbiste! Oj, szlifujesz photoshopa, no i są efekty. Moje zawołanie: do boju!!!

Jak masz, dawaj, więcej swoich prac.  ;D

LelekPL

WALENTYNKOWA PROŚBA!

Przygotowuję mini-książeczkę z opowiadaniem: "Alicja z krainy Oz" (długa historia, nie pytajcie ;) )
i potrzebuję do nich zrobić 3-4 proste rysunki, aby pasowały do stron. Czy ktoś byłby w stanie zrobić proste ilustracje do wtorku?

Post Merge: 14 Luty  2017, 23:13:55

Dzięki za pomoc :P

Ale jednak sobie poradziłem. Trochę photoshopa i wyszło pięknie.

Johnny Napalm

A czego oczekiwałeś, kiedy dałeś ludziom aż jeden cały dzień, lub nawet nie pełne 24 godziny, na zrobienie tego. Chyba nie jesteś ignorantem, których nie znoszę, którzy uważają, że rysunek robi się w pięć minut, a plakat w dziesięć. Niestety pełno jest ludzi o takich poglądach. W gruncie rzeczy to brak szacunku do rysowników/grafików i ich roboty.

LelekPL

No mi zajęło jakąś godzinę :P Mona Lisa nie była potrzebna, prosta obróbka w photoshoppie wystarczyła.

franek

Wracam na forum po dłuższym czasie, sporo się działo, staram się nadrobić nieobecność. Czytam i czytam i czytam... ale tu nie o tym. Wrzucam tu coś co wczoraj skończyłem. Kolor będzie cyfrowo, w końcu muszę zacząć się w to bawić, więc początki będą na pewno wyglądały ohydnie, ale co mi tam. Najwyżej możecie wysyłać fakturki za okulistę :D

Miało być inspirowane Breyfoglem (chyba większości z nas zrobił dzieciństwo), ale wychodzi tu Mignola, no i najbardziej znany, Mr. Brak Talentu :D

Show Must Go On!!!

Johnny Napalm

Jak dla mnie to ani Breyfogle ani Mignola. Chyba najbli?ej tej ilustracji stylowi Sale. On te? u?ywa po??czenia w?skiej kreski z naprawd? du?ymi plamami czerni. Oczywi?cie to zawodowiec, ale i u ciebie nie jest ?le. W?a?ciwie chyba najlepiej ever w twoim wykonaniu. Podoba mi si?.
Z Breyfogle'a to chyba zosta?y tu tylko d?ugie uszy. No i pewne nawi?zanie do mi?kkiego rysowania peleryny.

CytatKolor b?dzie cyfrowo, w ko?cu musz? zacz?? si? w to bawi?
Ooo, to wart? odnotowania. Dawno nic nie wrzuca?e? w kolorze. Czekam na efekt.