Aktualności:

"The Penguin" w Max od 19 września.

Menu główne

The Brave and the Bold (2026)

Zaczęty przez Juby, 31 Styczeń 2023, 20:15:02

LelekPL

Nie, i to już było potwierdzone przez Gunna:
Cytat: LelekPL w 31 Styczeń  2023, 20:24:59This is the introduction of the DCU Batman," said Gunn. "Of Bruce Wayne and also introduces our favorite Robin, Damian Wayne, who is a little son of a bitch."
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/james-gunn-unveils-dc-slate-batman-superman-1235314176/

Juby

Dla osób nieczytających komiksów, czyli +99% populacji, Batman = Bruce Wayne, a Bruce Wayne = Batman. Wsadzanie w kostium Dicka Greysona, którego poza fanami tych postaci nikt nie kojarzy byłoby strzałem w stopę. Już Snyder kręcił swoje filmy (na ciebie patrzę, BvS) tak, jakby każdy znał Batmana i Supermana na wskroś. Gunn musi być mądrzejszy i nawet jeśli zacznie od Nietoperza, który działa już od kilkunastu lat, musi go i jego pomocników wprowadzić/ przedstawić widzom na nowo, bo dla niektórych może to być pierwszy kontakt z Batmanem i Robinem. Zaczynanie od zagubionego Batmana w innym filmie sprzed trzech lat i jego następcy powodowałoby straszne zamieszanie już na starcie.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Obstawiam jednak ze Dick będzie istniał w tym uniwersum już jako Nightwing, Drake oraz Jasona raczej pominą, bo nie widzę dla nich zbytnio miejsca.

Leon Kennedy

Zdecydowanie będzie istniał, jak i pewnie większość bat-rodzinki, ale jak pisze Juby trzeba ich wprowadzić i przedstawić z głową! Batmanem zaś na pewno będzie Bruce.

Wayne

Pominąć Jasona to pominąć ogromnie ważny motyw w bat rodzinie jak i u doświadczonego Batmana. Oby co najmniej Dick i Jason istnieli wcześniej jako Robini a dzisiaj kręcili własne lody. Najlepiej jakby nikogo nie pomijali i nie przejmowali się chronologia. Po prostu Batman w DCU miał pełno Robinów i tyle. Odrzuty pokroju Signala, można pominąć.

Rado

Tak się zastanawiam nad castingiem do roli Batmana w tym filmie i obstawiam, że to właśnie tutaj Batman będzie czarnoskóry. Myślę, że to już ten czas nadszedł.

Juby

Nie sądzę i nie kumam skąd taki pomysł - przecież Hollywood do tej pory nie zrecastowało żadnego z A-list superbohaterów komiksowych (Superman, Spider-Man, Steve Rogers, Logan, Punisher, itp.) przez osobę o innym kolorze skóry. DCU zaliczyło pięć klap finansowych z rzędu (nie mieli żadnego filmu, który by się zwrócił od pierwszego Shazama! w pierwszej połowie 2019 roku!), Gunn&Safran muszą trafić z castingiem tak żeby nie zrazić fanów z miejsca, a prawda jest taka, że wielu nadal nie jest gotowych na taki zabieg, choćby obsadzili aktora na poziomie Denzela Washingtona.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Wayne

Nie będzie żadnego topowej postaci ze zmienioną rasą. Co najwyżej następcy/wariacje w dalekiej przyszłości DCU lub w Elseworlds. Przy czym mówię tu o mocnym kontraście wyglądu czyli z białego do czarnoskórego lub azjaty. Nie zaliczam w to ludzi mieszanych etnicznie, jakichś lekko opalonych jak Supergirl z Flasha. Bo to są już kompletne drobnostki i jeśli ktoś się o to przypieprza, to niech wyjdzie zobaczyć jakie ciemnoskóre opalone Polki chodzą w lato po Kołobrzegu. Solarium i słońce daje po równo  ;) a przecież nie ma bielszych ludzi niż my Polacy.

Juby

Już nie ma co gdybać. OFICJALNIE: Michael Keaton Batmanem w The Brave and the Bold! Aktor podpisał kontrakt na kolejne 3 filmy w DCU Jamesa Gunna. Teraz już wiadomo o którym z byłych Batmanów mówiła Grace Randolph jakis czas temu, i chyba możemy liczyć, że jednak scena z Keatonem pojawi się z drugim Aquamanie.

Nie mogłoby być lepszej nowiny z rana, prawda? ;)

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

Niezła próba, gdyby nie dzisiejsza data to bym uwierzyła że to prawda  :D
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Po_prostu_smyk

Gdyby miał wrócić w jakiejkolwiek roli na dłużej... to wyłącznie jako starszy Bruce do "Batman Beyond" <3

Wayne

Ja pierdziele, zapomniałem sprawdzić daty i Juby mnie wkręcił. Aż mi serce stanęło z nerwów. Bo mimo miłości do Keatona i chęci zobaczenia z jego Batmanem jeszcze czegoś kiedyś, tak tutaj nie pasuje, i straciłbym wtedy wiarę w strategie Gunna. Jeszcze kontrakt na 3 filmy w jego wieku... Coś mnie zmroziło na sekundę, gdy to przeczytałem.

Juby

Sorki, jak co roku nie mogłem się powstrzymać ;D

@Miss_Quinn ma czujne oko do kalendarza ;)

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

No cóż, ja nigdy nie wierze w newsy które pojawiają się 1 kwietnia ;)
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

LelekPL

Cytat: Rado w 31 Marzec  2023, 13:21:20Tak się zastanawiam nad castingiem do roli Batmana w tym filmie i obstawiam, że to właśnie tutaj Batman będzie czarnoskóry. Myślę, że to już ten czas nadszedł.
Jak wiadomo ja jak zawsze nie widzę takiej potrzeby, ale też nie miałbym z tym problemu. Jednak wątpię biorąc pod uwagę jak dużo rasistów ogląda te filmy i jak głośno marudząca jest to grupa - DC raczej nie będzie chciało żadnych negatywnych twittów i artykułów przy budowaniu od nowa uniwersum. Będą starali się podchodzić bardzo zachowawczo do castingu nowego Batmana. Ale jestem wręcz przekonany, że reszta bat-rodziny przejdzie małą metamorfozę. Jeśli pojawią się w Brave and the Bold to pewnie Batgirl i któryś z Robinów (pewnie Red Hood bo też kiedyś był rudy, a każdy rudy z jakiegoś nieznanego mi powodu obecnie ma zmienioną karnację w filamch :P ). Nie zdziwiłbym się też gdyby aktor dobrany do roli Damiana miał bliskowschodnie korzenie, biorąc pod uwagę rodzinę od strony mamy.

Tak btw, w necie znalazłem coś takiego - pamiętam jak każdy jechał po mnie, że Jason Momoa nigdy nie mógłby być Batmanem... a tu prosze, miał nawet casting.
Spoiler
No dobra, słabo wypada w tej scence, ale to potwierdza, że nie tylko biali aktorzy byli brani pod uwagę.
[Zamknij]