Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Komentarze: Sondy typu vs na BatCave

Zaczęty przez Leon Kennedy, 25 Styczeń 2010, 16:42:08

Q

Cytat: Juby w 01 Luty  2024, 14:24:37Edit: A tak w ogóle to ankieta na najlepsze filmowe logo już była w 2012 roku (#101) ;)
Po ponad dekadzie sondy mogą się powtórzyć  ;)

Co do propozycji okładkowych:

Golden & Silver Age:

Bronze Age:

Dark Age:

Modern Age:

Jeśli macie jakieś uwagi co do wyboru okładek, to jest czas by je zgłaszać.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Crowridd

Ja mam i z chęcią bym zgłosił kilka innych okladek, ale nie wiem jakie są zasady.

Q

Zgłaszaj swoje propozycje, do konkretnych okresów.

Crowridd

Z głowy to te poniżej:

Golden

Detective Comics #37

Silver

Batman #189

Bronze

Batman #235

Batman #292

Dark

Detective Comics #628

Detectice Comics #630

Modern

Batman #599

Batman #681

Detective Comics #33

Batman #13

Batman Annual #2

Rado

Może sonda na najlepszy odcinek Caped Crusader? Dla mnie byłoby fajnie, gdyby była możliwość zaznaczenia dwóch swoich typów, bo chyba wciąż nie mogę się zdecydować.

Q

Dobry pomysł. Jak skończy się obecna to wystartuje na najlepszy odcinek - ale chociaż można ustawić by zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź, to przy takiej sondzie lepiej jednak wybrać jednego faworyta, więc masz jeszcze czas by się zdecydować  :D

Crowridd

Powtarzam właśnie serial, żeby wyłapać coś nowego, czego wcześniej nie zauważyłem. I już wiem, że ciężko będzie mi wybrać jeden odcinek.

Czekam na sondę; sam jestem ciekaw, który odcinek zbierze najwięcej głosów.

MJ

Obejrzałem raz sam z napisami, a teraz drugi raz oglądam z dziewczyną z dubbingiem. Ale chyba jeszcze przed obejrzeniem całego serialu przeczuwałem jaki będzie mój ulubiony odcinek i tak się stało.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

W najnowszej ankiecie zaznaczyłem "inny", bo najlepszym komiksem z Batmanem wydanym przez Egmont oczywiście jest Długie Halloween w DC Deluxe (a potem pewnie Mroczne zwycięstwo). Z wymienionych tytułów i tych, które przeczytałem, mój głos chyba miałby drugi tom NML (z tym, że jeszcze nie zacząłem czwartego, może okaże się jeszcze lepszy).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Q

W sondzie nie uwzględniono tytułów, które wcześniej już były wydane.

MJ

Przeczytałem większość, ale oddam głoś jak przeczytam wszystkie pozycje, żeby było fair.
Q mam propozycję na kolejną sondę, może na najlepszy rocznik z TM SEMIC?
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Dobry pomysł z rocznikami TM-Semic. W przyszłym roku przekonamy się, który uważany jest za najlepszy.

Juby

Dla mnie na pewno będzie to rocznik 1991 (największy sentyment, Batman działający w większości solo = bez Robina + chyba najlepszy dobór historii), ale wczoraj skończyłem trzy pierwsze zeszyty z 1998 i też jest dobry.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Mam podobnie, w moim wypadku będzie to prawdopodobnie wybór między 91 a 98, ale przyznam że KnightFall też kusi, będę musiał się mocno zastanowić.

Johnny Napalm

Pewnie, że ankiety mogą się powtarzać, szczególnie po tylu latach. Sam mam teraz inny gust z pewnością niż kilka lat temu.

A okładki, zapodane przez Q, są naprawdę zacne. Aż kilka historii mam chęć przeczytać raz jeszcze.

Ogólnie, jeśli będzie sonda na temat najlepszej okładki, to jestem za pomysłem, żeby chociaż podzielić je na konkretne dekady. Bez sensu jest porównywać okładkę z końca lat dziewięćdziesiątych lub z tego tysiąclecia z okładkami z lat czterdziestych, itp.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...