Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

Fotki i filmiki z "TDK"

Zaczęty przez Q, 21 Styczeń 2008, 20:50:58

Crane

Cytat: Grim Knight w 06 Maj  2008, 18:12:06Brzydki, ale malo przerazający.
Filmy Nolana to kino akcji, nie horrory. Jak chcesz ludzi z przerazającymi twarzami pooglądaj sobie klasyki z lat 80-tych. Odnosze wrazenie ze w ramach krytyki dla samej krytyki niektórzy uciekają sie do wyjątkowo durnych argumentów, o ile w ogóle mozna je nazwac argumentami.

Whatever doesn't kill you simply makes you... stranger.

Juby

Przy realnej koncepcji Nolana nie spodziewalem sie takiego wyglądu, ale zaskoczyl mnie i to pozytywnie.  :D

Dziura w mordzie, kości na wierzchu i brak wlosów są genialnie przemyślanymi elementami jego wyglądu. Najbardziej z dotychczasowych wizerunków Dwie Twarze ten przypomina mi tego z TAS, zwlaszcza oko bez powieki. No tyle, ze w TASie Two Face mial osiwiale wlosy a temu wypadly calkowicie.  ;D

Znakomicie, ze nie jest on tak jak w "Foreverze" "pod linijką" oszpecony, a kolor jego drugiej twarzy to juz nie fiolet, tylko popiól. Nie rozumiem narzekania "za malo przerazający" - to tylko fotka, w filmie, w mroku i z uzyciem efektów komputerowych bedzie to wyglądalo na pewno inaczej. Nolan zadziwil mnie zupelnie przedstawieniem postaci Jokera, byc moze Two Face zrobi na mnie jeszcze wieksze wrazenie.  8)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Grim Knight

Crane, to zaden argument. To po prostu moje zwyczajne marudzenie.
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

kelen

Wiesz, ale to w koncu forum dyskusjne, a nie miejsce do marudzenia. Probujemy Cie 'zmusic' do dyskusji a ty takimi rzeczami walisz :F

Mel

U nas dyskusja polega na tym, ze wyrazamy wlasną opinie...
I NIE podoba mi sie ten nowy Two-Face? Dlaczego? Nie przemawia poprostu do mnie...
Wymaga to jakiś szczególnych argumentów? Wątpie.

kelen

Coz, nie wiem jak inni, ale ja po prostu bylem ciekaw, jakiego Two-Face'a Grim, w takim badz razie, chcialby zobayczc :) I tyle. Nie mam nic do teog, ze mu sie aktualny nie podoba.

Grim Knight

Jakiego? Przerazającego. Wiem, ze zaraz posypie sie "Przeciez kośc na wierzchu, mieśnie jakieś, no co ty chcesz". Tego, ze w sumie jest malo efektowny. Chcialbym zobaczyc coś, co wywoluje realną odraze.
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

kelen

hm, to jesli ten nie jest dla Ciebie przerazajacy, to jakby mial wygladac? Moze mialby w ogole nie miec skory? Lub miec 'efektowniesjze' rany?
Z ciekawyszch Two-Face'ow, ten wyglada jeszce ciekawie, jesli chodzi o rozne wizje - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6d/Detective_Comics_818_2nd_print_coverart.jpg

Mr.G

Przesta?cie pisac glupoty w stylu "nieprzerazający",  "nieodrazający" lub "nieefektowny".
Jezeli idąc ulicą zobaczylibyście takiego gościa to czy bylby dla was za malo efektowny, odrazający i przerazający? Nie wiem jak wy, ale ja mialbym koszmary do ko?ca zycia.

Maxie Zeus

Ja, oglądając horrory w nocy zawsze sie śmieje ( moge wam sie dziwny wydawac.. ;D ). Dlaczego? Bardziej interesują mnie elementy charakteryzacji u tych wszystkich ''stworów'' i patrze na film od strony technicznej.
Ale nie ma co - gdybym w nocy spotkal takiego ''brzydkiego sku***syna'' (jak to Schwarzenegger nazwal Predatora), jak TF, no to bym chyba zawalu dostal !!! ;D

Grim Knight

Kelen, to nie jest kwestia "co on ma na wierzchu". Charakteryzacja, jakkolwiek realistyczna, nie jest po prostu straszna z mojego punktu widzenia.

Mr.G

Chyba wiele rzeczy w zyciu widzialeś skoro taki pan ze ściegnem na wierzchu Cie nie przeraza.

MJ

Zawsze wolalem jak Two Face mial wlosy to chyba moje jedyne zastrzezenie bo ryj ma odrazający.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Mel

Mr.G, podobnie jest ze mną.
Ja bym podeszla do takiego gościa i zapytala czy moge dotknąc tej blizny :D

Mr.G

MJ, tu sie wlaśnie róznimy. Ja nigdy nie bylem zwolennikiem wlosów po oszpeconej cześci twarzy Harveya Dent'a.

Mel, podejrzewam, ze by nie pozwolil siebie dotknąc ze wzgledu na odsloniete nerwy, a co za tym idzie - ból ;) (ciekawe czy w filmie bedzie on szczególnie odczuwal to poparzenie, po oparzeniu) Mimo wszystko zapytac zawsze mozna.