Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Fotki i filmiki z "TDK"

Zaczęty przez Q, 21 Styczeń 2008, 20:50:58

Juby

Ja tu sobie rozkminiam, czy Woland już skończył tworzyć galerie do TDK, a w ciągu jednego tygodnia wychodzi tutaj jeszcze ponad 50 nowych fotek z filmu i z planu? :P Chyba poczekamy trochę dłużej.

Cieszy mnie, że wyszła ta fotka w lepszej jakości, bo ta mała, zeskanowana, pomazana mazakiem w galerii BC, była tragiczna:

I czy nie uważacie, że wszystkie fotki, na których widoczny jest "green box" powinny się znaleźć w galerii fotek z planu? Bo trzy są aktualnie w galerii fotek z filmu i jakoś one strasznie mi tam nie pasują. :P

Posted on: 30 Czerwiec  2009, 09:44:15

A i jeszcze te dwie fotki:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

kelen

http://img197.imageshack.us/img197/8747/dk0179.jpg

Z jakiej sceny ta fotografia moze pochodzic? Joker pozyczyl woz policyjny zeby uciec z imprezy u Wayne'a, czy znow jakas scena usunieta? Albo po prostu fotka z planu?

CytatJako psychofan;p niewyobrazam sobie, ze gdzies sa filmiki z heathem jak np w pelnym makeupie opowiada o filmie albo z nolanem dyskutuje a my tego nie zobaczymy...wrrr/c.eastwood/

Takiego materialu z Heathem jest na pewno troche, Nolan w jakims wywiadzie wspominal czemu nie chce umieszczac duza ilosc materialu dodatkowego z Ledgerem.
Ale szkoda. Chcialbym zobaczyc material z planu, chociazby jak filmowali Ledgera jezdzacego na deskorolce po planie w stroju Jokera :) Na YT jest male nagranie tego, ale nie z kamer filmowcow.

Juby

Ten Joker to chyba jest z sceny tuż po schwytaniu go przez Gordona, po pościgu.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

kelen

Tez mozliwe.
Cos dla Maxiego

Mel

Woland

You're in for a show tonight, son.

Mathes

Cytathttp://img197.imageshack.us/img197/8747/dk0179.jpg

Z jakiej sceny ta fotografia moze pochodzic? Joker pozyczyl woz policyjny zeby uciec z imprezy u Wayne'a, czy znow jakas scena usunieta? Albo po prostu fotka z planu?

Z tego co mi wiadomo to ta scena, nie została pokazana w filmie, należy do tych "scen usuniętych".

Juby

Cytat: Matches w 09 Sierpień  2009, 11:36:45
Z tego co mi wiadomo to ta scena, nie została pokazana w filmie, należy do tych "scen usuniętych".

Z tego co mi wiadomo, o tym że ta scena należy do usuniętych wie każdy kto oglądał film. A z którego ona jest momentu już zastanawiałem się z chyba z kelenem bodajże 2 miesiące temu. :P

Posted on: 09 Sierpień  2009, 15:57:26

Posted on: 13 Sierpień  2009, 18:09:27

Ej mam prośbę. Mam bardzo mało czasu wolnego aby oglądać TV, i nie udaje mi się złapać zapowiedzi TDK z TVNu, a widzieli ją moi bracia i mówili, że jest konkretna (jak kinowe zwiastuny). Czy mógłby ktoś nagrać tę reklamówkę i wrzucić ją na YT, a następnie podać link? :-\

Posted on: 22 Marzec  2011, 10:30:25

A i czy ktoś ma link do pobrania polskiego tv spotu z sierpnia 2008 roku?

- Morgan Freeman

Hydro

Nono, brawa dla TVN, naprawdę dobrze zmontowany spot TDK. Puszczają dokładnie co 2 blok reklamowy, więc dosyć łatwo namierzyć ;D
It's a funny world we live in.

Mikoto

I do tego jeszcze lektorem będzie Janusz Szydłowski, podobnie jak w każdym poprzednim Batmanie ;D. Na pewno lepiej wypadnie niż facet, który jest lektorem na DVD.

Juby

Dzisiaj widziałem (ale jak ktoś ma możliwość, to i tak może wrzucić filmik w neta). TV spot jest naprawdę zajebisty (tylko szkoda, że muzyka na końcu nie pochodzi z filmu...

A co do lektora, to w telewizji N można teraz ustawiać, czy wolisz wersję z lektorem, czy z napisami. ;)

- Morgan Freeman

JaRo II

Też nie mogłem jakoś natrafić na tą zapowiedź, ale wczoraj się udało. Bardzo dobra reklama, dużo Jokera, nawet pada kultowy tekst "Skąd ta powaga?" Szkoda tylko, że w tych wszystkich reklamach, zwiastunach promujących ten film tak usilnie jest pomijany Harvey/ Dwie Twarze.
A tak swoją drogą- pamiętacie może reklamę z TVNu, gdzie reklamowali całą serię starych Batmanów? Była świetna, do dziś pamiętam końcowy tekst- "Batman tylko w TVN. I to w poczwórnej dawce". TVN umie film ładnie zareklamować, jednak nie mogę zrozumieć dlaczego stare Batmany nadaje w niedzielnym pasmie familijnym. Zasługują one na superkino tak jak filmy Nolana.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

Juby

Oto zapowiedź:
http://www.youtube.com/watch?v=Pog6M2vV6zo

Co do lektora, to jest bardzo kiepski. Najlepsze są teksty Gordona do Denta: "Podobno nieźle walisz prawą?" (:o) i Gambola do Jokera: "Pogadam z ziomalami..."! ;D

- Morgan Freeman

Hydro

' Co ci? nie zabije, to ci? tylko spaczy'
'Zwo?am swoich ziomali i...'
'Powiedz mi szybciutko'
'Podobno nie?le walisz praw?' (skojarzenia mode on)

Batmobil przet?umaczony jako SKOCZEK (sic!), i to tylko niektóre kwiatki naszego genialnego t?umaczenia : D Jednak mog?o by? gorzej. Btw, irytuje mnie ca?kowite pomini?cie napisów z ?wietn? muzyk? Zimmera, idealn? na koniec, zamiast tego dostajemy reklam? Nie k?am kochanie. Ech.
It's a funny world we live in.

Q

Niestety tłumaczenie, bodajże Magdaleny Balcerek, nie raz było bardzo nietrafione. 

Tumbler jako Skoczek już tak tłumaczony był w "Batman Begins".
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)