Aktualności:

"The Penguin" w Max od 19 września.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Leon Kennedy

Plan jest, kończy scenariusz ( w końcu !) i w przyszłym roku, oby na początku zdjęcia ruszą, oby :D Tak czy siak liczę na równie klimatyczny seans co przy The Batman. Samo podejście do większej korupcji w Gotham nie musi oznaczać Nolana. Co do elementów fantastycznych, to odpowiednio wyważone i ukazane mogą filmowi wyjść na dobre.

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 05 Wrzesień  2024, 17:55:05Samo podejście do większej korupcji w Gotham nie musi oznaczać Nolana.
Bo nie o tym pisałem wspominając jego nazwisko.

A elementów fantastycznych właśnie ma NIE być, więc jak mają wyjść filmowi na dobre? Przeczytałeś w ogóle to, co Reeves powiedział?
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Leon Kennedy

CytatA elementów fantastycznych właśnie ma NIE być, więc jak mają wyjść filmowi na dobre? Przeczytałeś w ogóle to, co Reeves powiedział?

A Ty? Bo ja jednak tak i z tego wynika, że drobne elementy pasujące mu do całości mogą się jednak pojawić. Reeves i jego wypowiedź: ,,To, co było dla mnie ważne, to znalezienie sposobu na wzięcie tych popkulturowy ikon, tych mitycznych postaci, które wszyscy znają, i przedstawienie ich tak, aby czuło się Gotham to miejsce w naszym świecie. Możemy przesunąć się na krawędź fantastyki, ale nigdy nie przejdziemy do pełnej fantastyki. To ma być całkiem przyziemne podejście."
Zatem zobaczymy, bo  mi z tego wynika, że cosik może jednak tam być 🙃 Pewnie odpowiednio okrojone/wyważone, ale jednak może być...

CytatBo nie o tym pisałem wspominając jego nazwisko.

Nolan dużo gadał o tej korupcji, ten ma podobnie, ok. Ale to tylko słowa. Jego The Batman bardzo różni się od tego Nolanowego.

Rado

Cytat: Juby w 05 Wrzesień  2024, 10:13:33https://www.batcave.com.pl/2024/09/matt-reeves-uchyla-rabka-tajemnicy-na-temat-the-batman-ii/#more-40267

Podoba mi się ta wypowiedź. Lubię przeróbki postaci lekko fantastycznych na bardziej przyziemne. Taki na przykład Killer Croc - można pokazać go jako jaszczura jak w "Hushu" lub napakowanego zbira z chorobą skóry jak w "Jokerze" Azzarello. A w komiksie "Riddler Year One" Paula Dano jest jeszcze inna wersja Zabójczego Kroko i ona też mi się podobała, ale nie będę zdradzać, bo album w miarę świeży.

LelekPL

3:19 - czyli wciąż piszą scenariusz...

::)

Leon Kennedy

Może, dzięki temu dostaniemy super dopracowaną produkcję. Jak już oczywiście skończą pisać ten cholerny scenariusz.

LelekPL

Plus potwierdzenie, że tytuł filmu to The Batman: Part II... przynajmniej na razie, bo jeszcze nie mają scenariusza.

Juby

Słaby tytuł, czyli to samo, co w przypadku pierwszej części. W sumie widać, że Matt ma wywalone w to jakie tytuły będą miały jego filmy, pierwszy wziął po projekcie Afflecka, teraz leniwie dodał tylko "Part II". Wolałbym The Batman Strikes Again czy coś w tym stylu.

I czy dobrze zrozumiałem, że on wciąż nie wie kiedy wchodzą na plan? ::)

Skoro Matt pisze scenariusz już 30 miesiecy to tylko rzucę ciekawostkę, że pierwszy draft najlepszego sequela w historii kina - Terminatora 2 - James Cameron i William Wisher napisali w 7 tygodni, a od postawieni pierwszego znaku na klawiaturze do premiery filmu w kinach minęło 16 m-cy. Da się? Da się :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

MJ

Da się, ale chyba nie robili w trakcie serialu spin offu jakiejś postaci z części pierwszej, ani animowanego show z Terminatorem w roli głównej  :P
Podobno w drugiej części ma być temat "murder mystery" co cieszy mnie niezmiernie.
Zimowa sceneria wskazywałaby nieco na obecność Mr Freeza, a może tylko Victora Friesa.
Pojawiły się też plotki o kolejnym spin offie, być może z Harvey Dentem w roli głównej, co również byłoby strzałem w 10 jeśli chodzi o wprowadzenie większej ilości łotrów do tego świata, sala sądowa jest świetnym miejscem na to.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Już planowali spin-off z Arkham Asylum i GCPD, więc od planów producentów do realizacji droga daleka, a przecież cały czas pozostaje Catwoman.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

newtime

Kiedy wychodził pierwszy batman oraz kolejne zapowiedzi, cieszyłem się ze jest szansa na duże uniwersum w świecie batmana gdzie kolejne postacie będą dostawały swoje nowe projekty i będą ze sobą się spotykać przy różnych okazjach, w skrócie ze będzie to batman na całe lata. A tymczasem wciaż sie zastanawiamy czy bedą w sumie 3 filmy a może tylko 2 i koniec. Obecnie bardziej już czekam na nowego batmana i robina, niż kolejny film z Pattinsonem mimio ze 1 uwielbiam

Juby

Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Da się, ale chyba nie robili w trakcie serialu spin offu jakiejś postaci z części pierwszej, ani animowanego show z Terminatorem w roli głównej :P
Aha ::) ::) ::)

Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Podobno w drugiej części ma być temat "murder mystery" co cieszy mnie niezmiernie.
Zimowa sceneria wskazywałaby nieco na obecność Mr Freeza, a może tylko Victora Friesa.
"Zimowa sceneria" to wyciągnięta przez serwisy internetowe pod clickbaitowe nagłówki nadinterpretacja słów Matta Reeves'a z niedawnego wywiadu dla Collidera (włączyłeś video, które wrzucił tu Lelek?). Na pytanie o to jak długo trwa akcja Pingwina odpowiedział, że serial zaczyna się tydzień po wyborach na burmistrza Gotham, które odbyły się 7 listopada (wygrała Bella Reál ofkors) i trwa kilka tygodni, ale nie pokazują w nim jeszcze świąt bożonarodzeniowych, ani Nowego Roku, dopiero do nich zmierzają. Nie oznacza to, że drugi Batman będzie się toczył w trakcie świąt, ani zimą w ogóle, równie dobrze jego akcja może się zacząć na pół roku po wydarzeniach z pierwszego filmu.

Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Pojawiły się też plotki o kolejnym spin offie, być może z Harvey Dentem w roli głównej
Piąty live-action Dent i po raz milion pięćset sto dziewięćset jego origin story?

- Morgan Freeman

Juby

Jest już pełny wywiad:

Matt wciąż nie wie kiedy wejdą na plan (::)), nie wie czy Greig Fraser wróci na stołek operatora, a Michael Giacchino jako kompozytor (muszą zgrać terminy, a wszyscy są bardzo zarobieni). W kwestii tego, ile czasu minie między Pingwinem, a drugim Batmanem "nie może jeszcze zdradzić", wiadomo tylko że Colin jako Oz na 100% pojawi się w sequelu... czyli niewiele można się dowiedzieć.

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Zakończono pisanie scenariusza! To jest...wow 😁