Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Juby

Tak, ale ona powinna być w następnym tomie :P

Ta pominięta była moją ulubioną ze wszystkich siedmiu, ciekawe czy wykorzystają ją w przyszłości, bo po prostu ktoś się pomylił i namieszał, czy będzie coś całkiem innego.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

No jak nie dadzą innej to wyjdzie z tego głupia pomyłka.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Poza powrotem do klasycznego logo DC, podczas New York Comic-Con ogłoszono, że DC Black Label wraca do bycia Vertigo. Takie oznaczenia powinny mieć blaklejbelki od przyszłego roku.

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Crowridd

Juby

Aha...Imho bez sensu, ale jak tam chcą :D

- Morgan Freeman

HUDY

Mnie cieszy powrót VERTIGO. Oby tylko było to zrobione z głowa tz by nie trafiały tam zadne Batki i Supki. Jak chca sie bawic w alternatywne/powazne historie to maja Black Label i to mi tez pasuje. Vertigo zostanie dla Sandmana, Kaznodzieji, 100 Naboi itp a Black Label wezme te alternatywy jak Joker Harley czy WW Mrtwa Ziemia. Sadze ze taki zabiek przywrócenie Vertigo, pozostawienie BL i głownej lini DC pozwoli uporzadkowac wszystko i trzymac ład.

Juby

No w sumie, nie pomyślałem o tym w ten sposób, że nadal będzie potrzebny imprint dla historii z Batmanem, Supermanem i innymi superbohaterami DC "dla dorosłych", a Vertigo wraca pod inny typ historii (horror, surrealistyczny, itp.) oraz nowe powieści graficzne. Cofam swoją uwagę.

Wracając do Egmontu - jeśli ktoś zdecyduje się na zakup nowego Nawiedzonego Rycerza z DC Deluxe, proszę o info/zdjęcia jak prezentują się materiały dodatkowe tego wydania, bo jest o 8 stron grubsze od poprzedniego.

Zerkałem też sobie na to, co będę chciał na 100% wziąć w przyszłym roku. Zapisałem dalsze tomy No Man's Land (oby udało się zamknąć serię do końca 2025), Batman: Prey i Batman Arkham: Penguin (liczę, że wydadzą je w miękkiej oprawie). Myślę też o tym Batman/Catwoman: The Gotham War, bo podobało mi się poprzednie Batman/Catwoman z DB Black Label, tylko nie wiem czy to bezpośrednia kontynuacja, czy bardziej zakorzeniony w obecne wydarzenia event ongoingów, bo jeśli to drugie, to raczej odpuszczam (ktoś podpowie jak to jest?) no i może jednak się zdecyduję na to nowe wydanie Superman For All Seasons, bo chyba będzie o 150 stron obszerniejsze od wydania Hachette. Muszę też poszukać co zawiera ten NOIR, ale to bez presji.

- Morgan Freeman

Crowridd

Co do The Gotham War to nie jest to kontynuacja zamkniętej historii Kinga. Tamte zeszyty były przez niego napisane jako "dopełnienie" jego runu.

The Gotham War dzieje się chyba po evencie Knight Terrors - nie wiem, czy Egmont już go zapowiadał.

Juby

Knight Terrors też było zapowiedziane, wrzucałem na poprzedniej stronie zdjęcia prezentacji i jest zaraz pod The Gotham War.

Dzięki za odpowiedź. W takim wypadku wykreślone z listy.

- Morgan Freeman

Juby

No i teraz trochę żałuję, że zawsze kupowałem premierowo. Egmont wyda taki pakiet w przyszłym miesiącu:

https://www.gildia.pl/komiksy/626988-batman-knightfall-pakiet-tomow-1-5-plus-etui

Gdyby ktoś kupił, ale nie spodobałoby mu się etui, to z chęcią wezmę (samo etui, komiksy mam) :)

- Morgan Freeman

HUDY

Piękna sprawa, box prezentuje sie swietnie. Ja bym nie dał rady tyle wytrzumac.Jak tylko Knightfall wchodził w dystrybucje to wiedziałem ze zaraz bedzie u mnie na półce. Ale szkoda ze nie mozna samego etui kupic.

Rado

Zgadzam się, bardzo fanie to wygląda. I tak bym nie kupił nawet samego etui, bo posiadam tylko 4 i 5 tom, ale dobrze się prezentuje.

Juby

Do dwóch ostatnich NOIRów, które można jeszcze u nas wydać w latach 2026-2027 doszedł nowy - za naszą zachodnią granicą wydano coś takiego:

Myślę, że jeśli tegoroczne Miasto sów się wyprzeda, to Egmont może pójść za ciosem i zaplanować Śmierć w rodzinie na 2026.

- Morgan Freeman

MJ

Chyba wolałbym żeby wydali tie-in'y do całej historii, ale chyba marne na to szanse.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Cytat: HUDY w 31 Październik  2024, 21:42:01Ale szkoda ze nie mozna samego etui kupic.

Pewnie kwestia czasu. Po zakończeniu serii One Bad Day DC wypuściło całość w boxie, a następnie dali sam box z jednym numerem - chyba The Riddler i zapychaczem w postaci Zabójczego Żartu (tyle, że z kolorami Higginsa i dodatkami). Cena również zabójcza, bo ponad 200 PLN. Czyli +/- tyle, ile cały box z komiksami chodzi na promocjach.