Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Ostatnie wiadomości

Bat-Filmy / DC Universe - wątek ogólny
Ostatnia wiadomość przez Juby - 22 Kwiecień 2025, 11:07:24
Oglądaliśmy tego samego Flasha. Moje określenie Supergirl było oczywiście żartobliwe. Kara jest w nim drugoplanową latynoską ;) w okropnym stroju, a zagrała po prostu okej (scenariusz nie dał jej nic, czym mogłaby się wykazać i zaskarbić sobie moją sympatię).
Ostatnia wiadomość przez Silent Dark - 20 Kwiecień 2025, 21:26:25
Latynoska statystyka? Na pewno oglądaliśmy tego samego Flasha? Trochę niegrzeczne jest określanie w ten sposób ważnej dla historii bohaterki, praktycznie będącej game changerem fabuły. Sasha Calle świetnie wywiązała się ze swojej roli i nie było lepiej odegranej Supergirl, a oglądałem wszystkie seriale w których pojawiła się Kara Zor-El. Kostium faktycznie miała mało kreatywny, pasował by do niej wariant Cir-El, skoro i tak miała podobną fryzurę. Zbrodnią dla mnie jest że Gunn nie pozwolił jej powtórzyć roli w DCU, skoro Viola Davis i John Cena mieli taką szansę. Prezentowałaby się wspaniale obok nowego Supermana, a jej mroczniejszy styl charyzmy był akurat na adaptację "Woman of Tomorrow" T. Kinga.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 18 Kwiecień 2025, 22:27:20
Żeby nie było, że tylko krytykuję, hejcę i niczego nie pochwalę - widziałem przecieki z planu Supergirl: Woman of Tomorrow i jak na nich widać tytułowa bohaterka dostała klasyczny kostium zbliżony do tego, który nosiła Helen Slater = wersja Gunna już wygrywa z latynoską statystką z Flasha, pokrytą niebieskim lateksem od czubków palców u stóp po szyję :)
Ostatnia wiadomość przez Q - 18 Kwiecień 2025, 21:53:17
Materiał zza kulis nowego "Supermana".

Kilka nowych fragmentów, ale najlepiej widać pełny wygląd Metamorpho i wygląda to dobrze.
Bat-Filmy / Batman Forever
Ostatnia wiadomość przez Leon Kennedy - 17 Kwiecień 2025, 09:21:09
Faktycznie zarąbisty  :)  Jak to się mówi ? Nadzieja umiera ostatnia.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 15 Kwiecień 2025, 20:09:13
To ja dorzucę ten cudowny plakat "The Schumacher Cut" autorstwa Paula Shippera:

Offtopic / Brotherhood of the Bat (Bractw...
Ostatnia wiadomość przez Juby - 15 Kwiecień 2025, 17:59:07
Wahałem się czy tutaj o tym napisać, ale zdecydowałem się jednak to zrobić...

W ostatni czwartek odszedł jeden z nas - wielki miłośnik postaci Batmana. Z tego co mi wiadomo, nigdy nie założył konta na forum, ale śledził BatCave od kilkunastu lat i czasami udzielał się w komentarzach pod newsami. Ja znałem go jako @Jack_The_Joker - poznałem go na filmwebie gdzieś w 2011 roku (obaj przez lata braliśmy udział w grze Box Office'owy Zawrót Głowy na jednym z blogów), po jakimś czasie dołączyliśmy się do grona znajomych i śledziliśmy swoją aktywność (mało z kim miałem tak zbieżny gust). Kilka lat temu na krótko udało nam się również nawiązać kontakt na messengerze i to właśnie od niego - przekazane poprzez naszego wspólnego kumpla - mam te dwa wielkie plakaty Batman - Początek, którymi chwaliłem się tutaj.

@Jack był fanem popkultury, a w szczególności świata DC i oczywiście Batmana. Czytał komiksy, zbierał figurki, ale jego największą pasją było kino - wychował się na filmach Burtona, które do końca życia pozostawały dwoma jego najukochańszymi filmami (Powrót Batmana był numerem #1, Batman numerem #2 + Sok z żuka chyba na trzecim). Uwielbiał również świat Batman TAS i DCEU Snydera (w tym BvS o czym przeprowadziliśmy kilka długich dyskusji na fw). Czyniło go to jednym z moich "internetowych braci" mimo, że nigdy nie zdążyłem go poznać. Jeszcze nie tak dawno pisałem z nim pod jego ocenami i wyczekiwałem opinii na temat aktorskiego Lilo & Stich, bo wiem, że kreskówka była jednym z jego najukochańszych filmów ever i ulubioną animacją. Od jakiegoś czasu zmagał się ze straszną chorobą, z którą najwyraźniej nie mógł już wytrzymać i odebrał sobie życie. Miał 40 lat. Gdziekolwiek teraz jest, oby w końcu odnalazł spokój.

Trzymajcie się ciepło, miłośnicy Mrocznego Rycerza. Życzę wam zdrowia, spokoju ducha i udanych świąt Wielkanocnych w najbliższy weekend.
Bat-Filmy / Batman
Ostatnia wiadomość przez Juby - 15 Kwiecień 2025, 16:35:18
12 kwietnia niejacy EpicFilmGuys opublikowali w swoich socialmediach nigdy wcześniej niepublikowane zdjęcia Michaela Keatona testującego jeszcze niegotowy strój Batmana w 1988 roku!

Nawet w tak surowej wersji prezentuje się świetnie ❤ Dorzucam jeszcze rzadko spotykaną fotkę z planu (co za klimat)!

Ostatnia wiadomość przez Johnny Napalm - 15 Kwiecień 2025, 16:09:45
Cytat: Juby w 04 Kwiecień  2025, 09:05:50Reakcje w sieci po stracie Vala są takie, że Warner Bros. tym bardziej nie powinno się wahać, tylko do końca roku przygotować wersję specjalną Batman Forever, który - mam wrażenie - w ciągu ostatnich dwóch dni zyskał nowe rzesze fanów. Szkoda, że za kadencji Zaslava-Gunna-Safrana straciliśmy na to jakiekolwiek szanse.

No właśnie! Szans na to praktycznie nie ma, a szkoda. Cholerny Zaslav, będzie się zasłaniam brakiem szekli, a taka produkcja z pewnością by zyskała rzesze zainteresowanych.

BTW

Kurde, przeglądam ten temat i nie mogę tego obrazka znaleźć, a wątpię, żebym był pierwszym wrzucającym tu ten plakat, ale... co tam:

Nooo... wielka szkoda, że nawet Keaton w ostatniej chwili zrezygnował z zagrania w części trzeciej. Stąd u fanów taki syndrom odrzucenia. Ktokolwiek by po nim nie przejął tej roli, to był w oczach fanów na straconej pozycji. Mimo wszystko, wracając do wrzuconego przeze mnie plakatu, byłaby to piękna obsada.  :)

Ostatnia wiadomość przez Johnny Napalm - 15 Kwiecień 2025, 15:24:06
Jeśli faktycznie tak będzie prezentował się Lobo w Supergirl: Woman of Tomorrow, to... aż nie wiem jak określić swój zachwyt. Kiedy myślę, że Warner nie może zrobić już nic głupszego ze swoim filmowym Universum DC, pokazuje nam takiego LOBO... i totalnie się rehabilituje.

Od razu sprawdziłem w wykrywaczu AI, no i wyszły tylko 2%, że to zdjęcie nie jest realne:

Kurna flać! Nooo... czad, po prostu ostry czad!!! C-Z-A-D!
W przypadku produkcji DCU piszemy w tym wątku, stąd post przeniesiony ;)
- Juby