Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

The Penguin / Pingwin (mini-serial max, 2024)

Zaczęty przez Juby, 13 Październik 2022, 08:36:45

Juby

Cytat: Q w 12 Listopad  2024, 17:21:45W kwestii listu

Spoiler
Po co Selina chciałby się mścić na Ozie? Za przyrodnią siostrę, której nie zna, a która niewiniątkiem nie jest. Bardziej bym liczył na współpracę Catwoman - Pingwin np. przy sprzedaży skradzionych klejnotów.
[Zamknij]

Spoiler
Selina nie znała Sofii do zakończenia Pingwina. Film może ruszyć trochę później, gdy Selina i Sofia wymienią już trochę korespondencji, być może spotkają się w Arkham i Selina dostrzeże w niej swoją ukochaną siostrę, której nigdy nie miała i która została skrzywdzona przez tego samego człowieka w podobny sposób ;) Z kolei po co Oz - król półświatka Gotham, który robi w narkotykach - miałby kraść teraz klejnoty? 8)
[Zamknij]
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Q

Kontynuując kwestię listu
Spoiler
Selina cały czas nie zna Sofii, wysłała tylko jeden list i nie wiemy czy na niego odpowie. Carmine je skrzywdził, ale Sofii leczenie Theo nie pomogło. Co do Pingwina, to wcześniej działał w narkotykach, teraz działa legalnie, a działalność na boku związana z pośrednictwem w sprzedaży klejnotów byłaby dochodowa i obarczona mniejszym ryzykiem wpadki.
[Zamknij]
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Spory sukces - serial nominowano dziś do Złotych Globów w trzech kategoriach:

- Najlepszy film telewizyjny lub miniserial
- Najlepszy aktor w miniserialu lub filmie telewizyjny (Colin Farrell)
- Najlepsza aktorka w miniserialu lub filmie telewizyjnym (Cristin Milioti)

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/golden-globes-nominations-2025-nominees-list-1236081103/
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Juby

Dobra wiadomość dla fanów nośników fizycznych (choć znając życie ominie Polskę) - serial zostanie wydany na Blu-ray! Pojawiły się fotki bardzo ładnego steelbooka, który dobrze będzie się komponował z wydaniem UHD filmu Reevesa:

- Morgan Freeman

Juby

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

Mocno zasłużona statuetka, szkoda tylko że Cristin Milioti nie dostała swojej bo też zasłużyła ( jak nie Złoty Glob to może Emmy jej się uda zdobyć ;) )
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Leon Kennedy

Miss_Quinn

Nie opadł jeszcze kurz po złotych globach a już zostały ogłoszone kolejne nominacje do nagród tym razem jest to SAG i są kolejne nominacje dla " Pingwina"
Serial został nominowany do następujących kategoriach :
-Najlepszy Aktor( COLIN FARRELL )
-Najlepsza aktorka( CRISTIN MILIOTI)
-Najlepszy serial ( o ile dobrze przetłumaczyłam nazwę)

Trzymam mocno kciuki za wygraną
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/2025-sag-awards-nominations-nominees-list-1236104098/

LelekPL

SAG nie rozdaje nagród za najlepszy film czy za najlepszy serial. Są nagrody za najlepszą "obsadę" co jest ich odpowiednikiem najlepszego filmu czy serialu, ale Pingwin nie jest w tej kategorii nominowany. Pingwin, poza wspomnianymi przez Ciebie nominacjami dla Colina i Cristin, jest nominowany do najlepszej ekipy kaskaderskiej, gdzie pewnie przegra z Shogunem.

Miss_Quinn

Dzięki wielkie za poprawę mnie :) , bo akurat ten kategorii nie mogłam skojarzyć jak jest tłumaczona ( średnio obserwuje akurat SAG, bo tylko czytam kto jest nominowany i kto ewentualnie wygrał a nie mogłam też znaleźć polskiego artykułu jak jest akurat ta kategoria przetłumaczona)

Juby

Polska, niestety, jak zawsze sto lat za murzynami. Galapagos wyda u nas serial na DVD... tylko na DVD ::)

https://starstore.pl/kryminalny/4686-pingwin-sezon-1-3-dvd-7321930403703.html

Na Blu-ray bym na 100% kupił, ale za jakość SD, gdy na max, na HBO i nawet w necie piracąc mam lepszą jakość - nie widzę sensu.

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Nieźle... W sumie jakoś mnie to nie dziwi. Ostatnio chciałem kupić najnowszą animację Resident Evil, ale brak polskiego wydania. Poprzednie trzy je dostały, ale widać już się odechciało. Polska.