Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Juby

Tu nie Ameryka. Egmont już oficjalnie odpowiedział na pytania fanów, że nie będzie samego etui w sprzedaży, a janusze biznesu będą je wystawiać na olx/allegro w chorych cenach.
Na stronie Egmontu więcej zdjęć (góra i dół) tego etui:
https://egmont.pl/Batman-Knightfall-pakiet.-Tomy-1-5,86740993,p.html

Styczeń 2025:

Szkoda, że Prey w twardej oprawie (i jeszcze ta cena, w miękkiej byłoby 20 zł mniej), ale biorę na pewno.
Jak widać od stycznia już na 100% wchodzi nowe-stare logo DC na okładkach.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Crowridd

Wszedłem na sekcję komentarzy pod tym nowym zestawem, i chyba mniejszy ból dupy jest nawet u Grażyn na FB Biedronki ze Świeżakami. W sumie ciekawe zjawisko.

https://www.gildia.pl/komiksy/626988-batman-knightfall-pakiet-tomow-1-5-plus-etui

Rado

Cytat: Crowridd w 07 Listopad  2024, 15:24:14Pewnie kwestia czasu. Po zakończeniu serii One Bad Day DC wypuściło całość w boxie, a następnie dali sam box z jednym numerem - chyba The Riddler i zapychaczem w postaci Zabójczego Żartu (tyle, że z kolorami Higginsa i dodatkami).

Z tego co pamiętam, to było tak od początku. Boxa miałem już kupionego (wraz z Riddlerem i ZŻ) i dokupywałem tylko następne tomy w serii, które systematycznie były publikowane.

Crowridd

Ach, widzisz. Inaczej to zapamiętałem. Mój błąd. Przepraszam wszystkich za dezinformację.

Świetna seria tak btw

Crowridd

Cytat: MJ w 23 Wrzesień  2024, 16:16:36Przeczytałem Failsafe i mam mieszane uczucia, mega wtórny pomysł, właściwie to powiedziałbym że podobał mi się jedynie początek i koniec, a środek komiksu powodował że często przewracałem oczami i wzdychałem z poirytowaniem wertując kartki bo:

Spoiler
Jeśli już jest to taki genialny plan awaryjny, który wyprzedza o kilka ruchy Batmana, to czemu nie bierze nawet pod uwagę opcji że Batman został wrobiony itd. Po drugie Batman mógłby się poddać do wyjaśnienia sprawy skoro Failsafe i tak by go nie zabił, mocno irytujące dziury fabularne.
Na plus mogę dodać ze środkowej części że w końcu widzimy motyw gdzie Batman faktycznie wykorzystuję opcję "Dzwoń po Supermana", która jest wiecznie pomijana, a mogłaby uratować sytuacje w wielu wypadkach.

[Zamknij]

Pingwin i creepy końcówka na plus.

Niebawem biorę się za Nokturnową Uwerturę.

Spoiler
No i pojawił się ten cały Superman i widzisz, jak to się skończyło.
[Zamknij]

Czytałeś tom 2? Mam podobne odczucia, które można odsłuchać w ostatnim odcinku Batcave. Nie czytałem runu Morrisona, ale z ogólną wiedzą na temat Batmana z tamtego okresu nie podobało mi się to, że w 2024 mamy bardzo podobną sytuację. Tylko inaczej ubraną.

Ogólnie spoko, że po długim czasie mamy innego Batmana niż zwykle, i taką historię czyta mi się bardzo dobrze - w końcu jakieś odświeżenie, ale liczę na coś bardziej oryginalnego w kolejnych zeszytach.

No i w końcu Batman lecący na dachu samolotu (King) został przebity przez Batmana, który leci na rekinie. To żaden duży spoiler.

MJ

Czytałem drugi tom, jestem na bieżąco, a co do Morissona to akurat się przekonałem do jego runu, liczę że wydadzą go w Polsce w całości. Czarna rękawice w gruncie rzeczy mi się podobała, Batman Rip również, na tamten moment to było świeże, chociaż pamiętam jak wszyscy ubolewali nad tym co zrobił z Jokerem, ale jako całość była to ciekawa podróż i dosyć enigmatyczna.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Też liczę na polskie wydanie - wiadomo.

Podoba Ci się Zdarsky do tej pory?

Juby

Czyli King w Odrodzeniu papugował po Knightfall (z tego co słyszałem, bo sam odpadłem po pierwszym tomie), a teraz Zdarsky powtarza po Morrisonie? I jeszcze to przeskakiwanieujeżdżanie rekina ::) Utwierdzam się w przekonaniu, że ongoingi to najgorszy sort komiksów superhero i nie wiem czy nie skończę z ich zakupem wraz z siódmym tomem Ziemi Niczyjej (zobaczymy co Egmont planuje dalej, na obecnych seriach DC postawiłem krzyżyk już cztery lata temu, po trzecim tomie Detective Comics Tomasiego).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Rado

Cytat: MJ w 12 Listopad  2024, 23:53:08chociaż pamiętam jak wszyscy ubolewali nad tym co zrobił z Jokerem

Chodzi o przyczynę jego różnych charakterów w różnych erach komiksowych? Kurde, mnie się tam podobał ten zabieg. Nie wiedziałem, że ktoś nad tym ubolewał.

Juby

Cytat: Juby w 06 Wrzesień  2024, 09:15:48Listopad od Egmont:

Dark Victory jednak z nową okładką i bez obsuwy. Ciekawe kiedy u nas wejdzie w życie stare/nowe logo DC na okładkach.

No i nowe-klasyczne logo DC weszło z powyższymi wydaniami. Na stronie głównej BC dodano okładki już zaktualizowane :)

- Morgan Freeman

Crowridd

Cytat: Rado w 13 Listopad  2024, 14:23:04Chodzi o przyczynę jego różnych charakterów w różnych erach komiksowych? Kurde, mnie się tam podobał ten zabieg. Nie wiedziałem, że ktoś nad tym ubolewał.

Pamiętajcie w razie czego o spoilerach, bo tego runu nie znam poza tym, co było w PL.

MJ

Cytat: Crowridd w 13 Listopad  2024, 07:03:48Podoba Ci się Zdarsky do tej pory?

Tak jak pisałem powyżej, ma swoje pozytywne momenty, ale jest to mieszany klimat, niektóre rozwiązania są po prostu irytujące, poczekam żeby sobie to przeczytać drugi raz jak skompletuje całość i wtedy się wypowiem. Trzeba przyznać że nie łatwym zadaniem jest napisanie całego Run'u na wysokim poziomie.
Cytat: Juby w 13 Listopad  2024, 10:55:40Czyli King w Odrodzeniu papugował po Knightfall (z tego co słyszałem, bo sam odpadłem po pierwszym tomie), a teraz Zdarsky powtarza po Morrisonie?
U Kinga powiedzmy że jeszcze było to usprawiedliwione odgórną inicjatywą Odrodzenia, więc to taki alternatywny re-telling tej samej historii i może wycinając kilka niepotrzebnych zapychaczy podobał mi się jego run, który najlepiej finalizuje Batman/Catwoman. Na ten moment nie widzę czegoś takiego w runie Zdarskiego, ale przeczytałem ledwie dwa tomy więc jeszcze daje szansę na rozwinięcie wątków itp.

Cytat: Rado w 13 Listopad  2024, 14:23:04Chodzi o przyczynę jego różnych charakterów w różnych erach komiksowych? Kurde, mnie się tam podobał ten zabieg. Nie wiedziałem, że ktoś nad tym ubolewał.

Nie, bardziej chodzi o jego design :
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Bardzo dziwnej decyzji z okładką czwartego tomu Ziemi Niczyjej ciąg dalszy - choć od 6 listopada w Polsce w życie weszło klasyczne logo DC, na okładce tego albumu pozostawiono logo 2016-2024.

- Morgan Freeman

Juby

Luty 2025:

Azyl Arkham z inną obwolutą i z 16 nowymi stronami aż o 50 zł droższy od wydania z 2015.

- Morgan Freeman