Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Konwenty Komiksowe i inne spotkania komiksiarzy

Zaczęty przez Johnny Napalm, 20 Kwiecień 2012, 19:52:48

LelekPL

Udało mi się wrzucić fotki z Łodzi na instagrama.

https://www.instagram.com/p/B4iHJ66FHCV_TvOKft6WWFDm8hz4FJZ79xkHGg0/
i opis tego co tam znajdziecie:
CytatGarść fotek z "pięknego" miasta Łodzi 😜 Świetna wystawa "Świt bohaterów" lub Batmanowa jak kto woli z legitnymi gadżetami i kostiumami z filmów o @Batman (bo reszta bohaterów jest nieistotna 😜 ) kolejno na zdjęciach:
🦇 1. Pomnik z filmu #thedarkknightrises
🦇 2. Ja i cierpliwie znosząca moje tego typu debilizmy, najpiękniejsza żona @sztp_ 💕w drodze na wystawę
🦇 3. Najlepszy kostium najlepszego Batmana #ChristianBale 💯
🦇 4. #Batpod który miał swój debiut w #thedarkknight i na którym jeździła @annehathaway
🦇 5. #Photobomb z @madness_monica i kostiumem z #BatmanBegins
🦇 6. Szwagier @jerseychef05 , oryginalny kostium @michaelkeatondouglas 👏 i moja lipka 😘 robiące zdjęcie w odbiciu
🦇 7. Najlepszy #Bane od @tomhardy i jego wersja mini me czyli ja 😂
🦇 8. Najzabawniejszy przeciwnik Batmana - #MrFreeze w wersji @schwarzenegger "Let's kick some ICE" 🤣
🦇 9. #Joker taki jak w filmie z 1989 grany przez #JackNicholson
🦇 10. No i maska, którą nosił kultowy już #HeathLedger #whysoserious 🃏

Jest jeszcze dostępne instastory z pytaniami dla chętnych ;) https://www.instagram.com/stories/highlights/18112622752019119/

Mr.G

To i ja coś dopiszę na temat wystawy w Łodzi. Kto nie był, niech idzie, zwłaszcza że czasu już niewiele, a dla fana jest to wspaniałe przeżycie. I to nie tak, że przeżywa się tylko Batmana, a przez resztę się przelatuję, bo już pierwszy eksponat w postaci kostiumu Supermana noszonego przez Christophera Reeve'a wywołuje wielkie "wow", które nie opuszcza do... no może do sektora Wonder Woman.
Powyższe zdjęcie Lelka nie oddaje majestatu statuy Batmana, a i żadne zdjęcia nie oddadzą atmosfery budowanej chociażby grającą w tle muzyką. Trzeba tam być, trzeba to zobaczyć. Polecam w tygodniu, gdy mało kto się kręci i nikt nie zwróci ci uwagi kiedy wsuwasz dłoń za barierkę, by dotknąć Batpoda ;]

Fakt, mi też było brak kostiumów Ivy i Cat-Hatheway, ale za to ekspozycja Cat-Pfeiffer całkiem, całkiem, zwłaszcza jak się ją obejdzie z drugiej strony. Liczyłem też na trochę więcej rzadkich gadgetów w sklepiku no i kostium Pattinsona... ale ten to może następnym razem ;)

Juby

Michał, miło nam, że zechciałeś tutaj wyreklamować swój kurs (oraz swojego bloga Gotham w deszczu), ale zakładanie wątku z wstawieniem tylko linku, to tak jakby łamanie regulaminu forum.

Cytat: Regulamin Forum BatCave:Nie zaleca sie:
a) Pisania krótkich i nic nie wnoszących postów.

Nie można było do tego napisać chociaż jednego zdania zachęty, żeby zajrzeć w link? :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Johnny Napalm

W ten weekend w Warszawie w dniach 4-5 czerwca odbędzie się 1. edycja Festiwalu Ilustracji i Komiksu – FIiK. Impreza odbędzie się w Centrum Praskim Koneser.

Myślę, że się na to wybiorę, bo program zapowiada się zacnie. Będzie masa ciekawych polskich twórców. Spotkania z wydawcami, prelekcje, giełda komiksowa, warsztaty rysunku klasycznego i rysunku z wykorzystaniem tabletów graficznych.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1690681091293968&id=341345759560848
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

MJ

Ciekawie, ciekawie, chyba też się wybiorę mam całkiem blisko w sumie.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Ja rozważam wybranie się po raz pierwszy na MFKiG w Łodzi. Odkąd wróciłem do komiksowego hobby nie było okazji (najpierw pandemia, a przy ostatniej edycji miałem remont korytarza, więc tylko oglądałem transmisję online), w tym roku nic nie stoi mi na przeszkodzie, a nawet mam kompana (młodszego brata), który może się ze mną wybrać. Czekam tylko na cenę wejściówek i mam nadzieję, że nic się nie wykrzaczy po drodze.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

MJ

Polecam, fajny klimat, sporo cosplayerów, ale jeśli chodzi o ceny komiksów to nie są konkurencyjne.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

LelekPL

Cytat: Juby w 08 Czerwiec  2022, 08:36:51Ja rozważam wybranie się po raz pierwszy na MFKiG w Łodzi
Ja byłem na Pyrkonie raz. O ile fajnie spędziłem czas, zrobiłem kilka fotek, o tyle raczej na powtórkę nigdy nie miałem ochoty. Takie przeżycie w sam raz na raz.

Juby

No ja też raczej nastawiam się na ten jeden jedyny raz. Wszystko zależy od tego, czy będzie ekipa. Młodszy brat (również geek i czytelnik komiksów) tymczasowo mieszka w Łodzi, a starszy zamieszkał z dziewczyną - fanką mangi, która też lubi takie wydarzenia i chciała się wybrać na Pyrkon. Jeśli wszyscy będą chętni, to idziemy i może nawet jakieś cosplaye sobie uszykujemy. Jeśli miałbym iść sam - raczej odpuszczę.

- Morgan Freeman

Juby

Sytuacja wyjaśniła się sama. Ekipa mogłaby jakotaka być, ale program tegorocznego festiwalu jest trochę nie pode mnie (stanąłbym w kolejce po jeden autograf, na pewno przeszedłbym się po stoiskach z komiksami, ale jedyne prelekcje, itp., jakie mnie interesują, to spotkanie z Tomasze Kołodziejczakiem z Egmont i z kelenem na temat The Batman, a niestety oba są zaplanowane na sobotę na tę samą godzinę), poza tym mój tata trafił wczoraj do szpitala, więc w przyszły weekend (wcześniej nie dam rady) będę musiał wyjechać z Łodzi. Także są sprawy ważne i ważniejsze, festiwal będzie musiał poczekać do przyszłego roku.

- Morgan Freeman

Juby

Panel Klubu Świata Komiksu z MFKiG:

Jeśli ktoś nagrał panel z kelenem na temat The Batmana Matta Reevesa, będę wdzięczny za wklejenie tutaj linku.

- Morgan Freeman

Johnny Napalm

Ok, nie wiem gdzie w końcu wrzucić tą informację, więc trafia ona tutaj. W imieniu twórcy zapraszam Was do zobaczenia oryginalnych prac autorstwa niezwykle utalentowanego twórcy, Huberta Czajkowskiego:

Fantastyczna wyobraźnia, oryginalna kreska, świetna znajomość swojego rzemiosła. Tak powinny wyglądać komiksy historyczne.

Są też okładki do książek jego autorstwa:

Chyba tak właśnie chciałbym, żeby wyglądały moje komiksy historyczne, gdybym je tworzył. Wiele plansz nadaje się świetnie na koszulki. Pomysły tego człowieka są mega oryginalne. No, warto na pewno to zobaczyć. Wystawa jest darmowa, czynna do 6 marca. Polecam!

THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...