Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Wasze bat-kolekcje

Zaczęty przez MR.JACK, 23 Sierpień 2009, 20:58:30

Johnny Napalm

Juby, widzę, że nie żartujesz, kiedy domagasz się zdjęć, skoro twoja kolekcja prezentuje się tak zacnie. Kiedyś zrobię zdjęcia swoich TM-Semików...  ;)  Na pewno nie mam ich w tak idealnym stanie jak twoje. Nigdy o nie przesadnie nie dbałem, kilka okładek zostało przedartych, itp. No, ale większość ujdzie. Trzymam je teraz w plastikowych pudełkach z zamykanymi klapami, ale to nie jest dobra forma do eksponowania i utrzymywania ich w dobrej kondycji, bo jednak szerokość pudeł jest minimalnie węższa, przez co są ułożone w lekkim łuku a nie na idealne płasko.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Johnny Napalm

Kolekcja Batman również powiększyła się o komiksy Norma Breyfogle'a z Paryża oraz kilka TM-Semiców z poczciwego warszawskiego Centrum Komiksu:

Juby

Nice. Muszę kiedyś wpaść do Centrum Komiksu w stolicy, może tam uda mi się nadrobić brakujące Semici.

U mnie w tym miesiącu doszło:

Dwa po lewej już przeczytane. Biografia Nolana - jestem gdzieś w środku (właśnie bierze się za Prestiż), a Łowy odebrane przed chwilą, więc pewnie wezmę się za nie w przyszłym tygodniu.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Johnny Napalm

Cytat: Juby w 22 Styczeń  2025, 12:13:50Nice. Muszę kiedyś wpaść do Centrum Komiksu w stolicy, może tam uda mi się nadrobić brakujące Semici.

To napisz jakich numerów poszukujesz, ja zobaczę co aktualnie jest. Dwa tygodnie temu tam byłem i jakiś desperat lub szaleniec odsprzedał im swoje Batmany w ilości huuurtowej! Najlepsze... lub raczej najgorsze jest to, że Kuba mówił, że już są na skraju skupowania TM-Semików, bo nie chcą za drogo ich sprzedawać. Stare komiksy w ten sposób albo trafiają w czeluści oeliksów lub alegrów, a jak nie to do śmietnika.  :'(

Jak znajdę coś co ciebie interesuje, to dasz znać na priv, gdzie wysłać, a ty mi przelejesz blikiem.

Ostatnie Batmany kupowałem tam tylko dlatego, że do tych numerów mam jakiś sentyment, a w mojej kolekcji były np z przedartą okładką, itp. W sumie mogłem na początku wymienić prawie wszystkie numery na takie w dobrym lub bardzo dobrym stanie, ale szkoda mi pieniędzy na duble. I tak ich nie przeczytam, a wyleczyłem się z trzymania czegoś dla zasady.  :P

Batman: Łowy mnie bardzo interesują. Daj znać, czy jest to dobry album. Nie ukrywam, że rysunki Gulacy'ego kiedyś przyciągnęły moją uwagę.

Juby

Dzięki. Jak możesz sprawdzić czy są i w jakiej cenie mają, to interesują mnie:
- Batman & Superman 6-12/1998
- Sąd nad Gotham (WS 4/93)
- Miecz Azraela (WS 1/94)
- Batman: Jad (WS 4/94)
- Azyl Arkham (pierwsze wydanie) też bym chętnie kupił
- i Rok pierwszy w miękkiej oprawie od Egmontu

Nie ma potrzeby wysyłać. Jeśli sprawdzić i coś będzie to daj znać. W lutym zrobię sobie wycieczkę do stolicy i sam kupię ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman