Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Creatures Commandos

Zaczęty przez Po_prostu_smyk, 13 Kwiecień 2023, 14:00:27

Q

Żadnych opinii po 6. odcinku z akcją w Gotham City z pewnym cameo?

Co do serialu, to chociaż fajnie wypadają bohaterowie i przedstawiane w retrospekcjach ich historii, to gdzieś tu ginie główny powód ich misji i wątpię by ostatni odcinek coś w tej kwestii zmienił.

Co zaś tyczy się retrospekcji z Gotham City.
Spoiler
Szkoda Thorne'a, liczyłem, że może w filmach się pojawi. Co zaś tyczy się Batmana, to jego krótka obecność, to tylko pokazanie, że w tym uniwersum Gacek już jest i działa przez pewien czas. Szczegółów kostiumu tu nie zobaczymy. Niczego innego też się dowiadujemy, trzeba więc będzie jeszcze sporo poczekać na pełnoprawny debiut Batmana w DCU.
[Zamknij]
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Rado

Szacun za newsa na głównej dotyczącego tego cameo. Chciałbym, żeby wszystkie serwisy w taki sposób pisały o takich niespodziankach. Niestety tak nie jest i jawnie wklejają po prostu zdjęcie danej sceny. Miałem niestety ten występ zaspoilerowany.

Leon Kennedy

Spoiler
Kurcze, ale żem się uśmiechnął na widok Thorne'a!!! A tu taki final zaliczył... Chodź w pełni zasłużony. Gacek w mroku oczywiście robi robotę i wygląda masywnie! W poprzednim, czyli piątym odc zadebiutował również Clayface, a scena akcji z nim związana wyszła super, do tego oczko puszczone w stronę łamania kręgosłupa  ;D
[Zamknij]

Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć tą drużynę, albo postacie w kinie. Ich po prostu nie da się nie lubić! Szkoda, że już zaraz finał.

Rado, chyba wszyscy znamy ten ból...

Miss_Quinn

Wraz z ostatnim odcinek pora na moje już tradycyjne podsumowanie całe sezonu.
Na początku jak pisałam średnio mi się ten serial podobał, bo wtedy miałam zdanie że mocno on przypominał Suicide Squad i uwaga się wtedy mocno myliłam.

Bo kolejne odcinki udowadniają, że tak nie jest. Na wielki plus każda z tych postaci miała ukazane swoje origin story co sprawiło że dana postać znalazła się w danym miejscu. Osobiście to moich ulubionych należy : Doctor Phosphorus, Łasica i  Nine Mazursky
Spoiler
szczególnie, że ona nic złego nie zrobiła i jako jedyna z całej drużyny była dobra co świadczy o tym że nie chciała ona zabić księżniczki Ilany
[Zamknij]

Na bardzo dobry plus to obsada zarówno oryginalna jak i nasza rodzima( na wielki plus za tłumaczenie, bo nawet w ostatnim odcinku pojawiło się pewne ciekawe nawiązane
Spoiler
chodzi oczywiście o legendarny cytat z Pod mocnym aniołem, który pozwolę sobie nie zacytować ale każdy go kojarzy bo kończy się " ... no i część
[Zamknij]
.

Na wielki plus też jest muzyka, bo jak zwykle jest ona idealna. Jak to u Jamesa Gunna już jest

Jak oceniam pierwszą produkcje z nowego DC?
8/10- Bo bardzo dobrze bawiłam się oglądając odcinki i już czekam z wielką niecierpliwością na drugi sezon.

"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'