Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Juby

Nie ma nawet pierwszego draftu scenariusza męczonego od niemal trzech lat, a wejdą na plan za 5 m-cy?...

;D Nie wiem która to już oficjalna data rozpoczęcia zdjęć (pamiętacie jak miały ruszyć w listopadzie 2023?), ale dopóki nie pojawią się fotki z planu z obsadą i ekipą, dopóty nie uwierzę w żadne informacje na ten temat w sieci.

Cytat: Po_prostu_smyk w 17 Grudzień  2024, 15:41:23Dlaczego tak uważasz?
Bo to nigdy nie jest dobry pomysł podpinać coś po inną wizję. Rozumiem, że Gunn planuje szeroki wachlarz różnych pomysłów na filmy i seriale w swoim uniwersum, ale przyziemna, realistyczna konwencja Reevesa w Batmanie z Pattinsonem totalnie nie klei mi się ze światem, w którym mieliby się pojawić Superman, Mr. Terrific, Hawkgirl, czy Metamorpho, itd. W dodatku Batman w DCU ma być doświadczonym Mrocznym Rycerzem z 9-letnim Robinem-Damianem Waynem, co również nie klei mi się z The Batman, gdzie Bruce był wciąż na swój sposób emo-nastolatkiem dla Alfreda - teraz to on miałby zostać ojcem? Nawet posuwając akcję do przodu o kilkanaście lat, ten film po prostu odstawałby od reszty.

Skoro Gunn chce wprowadzić swojego Batmana, a film Reevesa dobrze sprawdza się solo (i nie potrafił stworzyć do niego sequela w sensownym czasie), niech po prostu anulują to jego Epic Meme Universum i po problemie. Inaczej będzie chaos i burdel taki sam, albo i większy niż za poprzedniej władzy w WB.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Po_prostu_smyk

Również nie jestem zwolennikiem przyłączenia Pattinsona do DCU (przynajmniej na tym etapie, co innego gdyby od początku chcieliby to zrobić - wtedy mogliby sensownie to wykonać). Nadal jest przeciwnikiem prowadzeniu jednocześnie dwóch Batmanów. Myślę, że zrezygnowanie z linii Reevesa byłoby sensowniejsze (mimo że ją uwielbiam) skoro tempo prac jest takie a nie inne.

Q

Pojawiają się informacje, że Linus Sandgren będzie odpowiadał za zdjęcia do kolejnej "Diuny", więc Greig Fraser będzie miał czas na Batmana.

Co do dwóch Batmanów w filmach. Skoro można w różnych seriach komiksowych przedstawiać inne spojrzenia na Batmana, to też nie przeszkody by tego nie zrobić w filmach. Problem tylko w tym, żeby widzowie zdawali sobie sprawę, że to różne wersje tej samej postaci. Bo nie wszystko musi tworzyć jedno wspólne uniwersum.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Leon Kennedy

Dadzą radę pociągnąć dwóch Batmanów, jeśli tego na serio chcą. Trzeba tylko dobrze i mocno podkreślić, że to Batman, który działa sam w swoim własnym bat-świecie, które nie ma wstępu do głównego universum DC, gdzie działa inny Gacek. Dadzą radę, chodź pewnie i tak znajdą się tacy co kompletnie tego nie ogarną...  Ewentualnie mają to gdzieś i będą się cieszyć dwoma być może dobrymi filmami z Gackiem 🙃

Juby

Jeszcze nigdy żadne studio nie było na tyle szalone, aby robić dwie konkurencyjne serie o tej samej postaci live-action (chyba, że w formie animowanej, ale to co innego) i myślę, że WB się na tym przejdzie. Ludzie we wrześniu 2022 szturmowali kina na Avatara, a potem robili raban, że to wznowienie pierwszej części, a myśleli że to już sequel = ludzie są głupi jak but u lewej stopy i na pewno nie ogarną co, kto i jak :P Dlatego kontynuowanie The Batman miało sens jeśli ruszyliby z tematem z kopyta i zakończyli go przed Brave & the Bold Gunna, z którym James odpowiednio by poczekał... Ale trafili na Matta Reevesa, który jak sam przyznaje w najnowszym wywiadzie nie umi pisać szybciej i od września nic się nie zmieniło - scenariusz nadal "kończy", zdjęcia planuje zacząć "gdzieś w przyszłym roku" ::)

https://variety.com/2024/film/news/zoe-kravitz-matt-reeves-interview-batman-2-robert-pattinson-casting-1236249266/

Ale informacja o nowym operatorze trzeciej Diuny rzeczywiście może świadczyć o tym, że w maju 2025 Flash ze Zwierzogrodu w końcu skończy to pisanie scenariusza i wejdzie na plan.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Gieferg

Szkoda, że nikt nie pomyślał, żeby scenariusz za Reevesa napisał ktoś, kto przynajmniej potrafi to robić  8)

Ale w sumie dobrze, niech sobie pisze kolejną dekadę. Albo i dwie XD
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Leon Kennedy

Gościu ma jeszcze więcej czasu, bo premiera została przeniesiona o rok, a dokładniej na 1 października 2027. Czyli znów zaczynam sądzić, że to już koniec tego universum... Mogliby już o to oficjalnie podać, a nie wkurzać tylko!!!! I to mi się nie podoba 😡😡😡😡😡

https://naekranie.pl/aktualnosci/batman-2-data-premiera-zmiana-1735320130

Juby

- Morgan Freeman

Funky

Reeves to jednak wyborny żartowniś (mam nadzieję że dorzucą jeszcze jeden rok :P ) z pisaniem swojego scenariusza i całym tym organizacyjnym syfem. On i WB są bardziej niekompetentni niż polscy politycy a to już wyczyn ;)

Leon Kennedy

Nikt już nie czeka, bo nie ma na co , Juby.

Gieferg

Dobre, dobre, tak trzymać XD
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Juby

Poprzednio przy przesunięciu premiery o rok były komentarze, że to przez strajk scenarzystów, bo nie chciano w jednym roku filmów o Supermanie i Batmanie, bo terminy się nie sklejały. Teraz nie powinno być żadnych wytłumaczeń tej kuriozalnej sytuacji, każdy powinien już przejrzeć na oczy, że wina stoi wyłącznie w jednej osobie:

@Gieferg
Gdyby była taka funkcja dałbym lajka za gifa z Georga ;D

- Morgan Freeman

Q

Spodziewałem się przesunięcia, ale żeby od razu o rok. Reeves nie pisał scenariuszy do odcinków "Pingwina", więc może niech napisanie kontynuacji zlecą komuś innemu. Bo w takim tempie  ten film będzie zwieńczeniem sagi Matta.

Wg THR tytuł ma ulec zmianie, czyli nie będzie już "Part II".

Gunn potwierdził, że powodem opóźnienia jest brak ukończonego scenariusza.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Jak to "ale żeby od razu o rok"? Myślisz, że to ostatnie przesunięcie? ;D Powstawanie tego filmu to jest taka komedia, że nie zdziwią mnie kolejne. Przecież @LelekPL rzucił dokładnie takim newsem w prima aprilis :D Ten moment, w którym żart 9 m-cy później staje się prawdą...

Powodem nieskończony scenariusz, ale niby nadal zakładają wejście na plan w 2025, a dokładniej w trzecim kwartale. To dawałoby 13-15 miesięcy na realizację zdjęć i post-produkcję, czyli standard dla dużych produkcji, ale twórca Epic Meme Sagi oczywiście nie da rady w tym czasie ;D

Zmiana scenarzysty byłaby najlepszą decyzją, ale IMO na to jest już za późno. Teraz w zasadzie czekam już tylko na to aż Pattinson odstawi Timothy'ego Daltona i powie, że po latach przerwy nie interesuje go już powrót do tej roli i wtedy projekt się posypie.

Cytat: Juby w 19 Czerwiec  2023, 20:56:52Ciekawe co wyjdzie pierwsze, drugi Batman, czy trzeci Avatar?
Chyba pora, aby w powyższym zdaniu wymienić trzeciego Avatara na czwartego ;D

- Morgan Freeman