Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Fan Art

Zaczęty przez Silent Dark, 02 Luty 2008, 18:51:32

Altair

Tas? Ok. :) coś wybiorę, koniecznie z innym typem Jokera. Poza tym chciałem zdubbingować teraz wybrane kwestie Batmana i Brucea z Tdk/Tdkr/BB. ;) Dziekuje Wam za opinie Kochani!

BlackBat

Ostatnio myślałam o zrobieniu fandubbu, niestety mój mikrofon kilka dni temu  poszedł do piachu :( Szkoda, bo fajnie by było zmontować coś takiego.
"Last time I moved this fast, Hitler was still alive"

Adriann

franek

Show Must Go On!!!

Johnny Napalm

Nie powiem, masz całkiem przyjemny głos do słuchania w dubbingu. Powinieneś jednak rzeczywiście bardziej modulować go, gdy mówisz  raz jako Batman a potem jako Joker. I... na serio, to ty się śmiałeś w tym filmie czy jednak użyłeś oryginalnego podkładu, który zmiksowałeś. Jak to w 100% ty, to padam z wrażenia.

Ok, żeby temat trochę urozmaicić -od kilku stron jest tu niemal sama gadka- zapodam nowy rysunek, czyli długo zapowiadany
WIELKI POJEDYNEK

Może ktoś go skomentuje. I przy okazji - patrząc na kilka moich ostatnich rysunków na różnych komputerach stwierdzam, że nie są one narysowane w tak mocnej czerni, jak to jest w oryginale i moim lapku. To po prostu kwestia kompatybilności monitora, więc jak u kogoś będzie to mega czarne, to proszę rozjaśnić monitor. :)
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Nagi Wonrz

Wykonanie porządne, w stylu lat 90., a pomysł nawiązujący do znanego z SB arta genialny. Dobre to.

Kujaw

Zajebiste :D Podoba mi si? mina Venoma. Jedynie Bane wydaje si? w torsie jaki? ma?o pot??ny, ale pomys? ?wietny. Proponuj? zrobi? teraz Ra's al Ghula i Dr. Dooma graj?cych w Twistera :D

"Is it a bird? Is it a plane? NO! It's a flyin' pirate ship!"
~ Lagerstein "Dreaded Skies"

franek

HAHAHAHAHAH świetny art Johnny. Epickie :D

Show Must Go On!!!

Altair

Śmiech nie był mój bo w moim pokoju nagrałby się fatalnie. Wychodziło nieźle ale echo i "puknięcia" powietrza wszystko psuły. ;) zresztą jestem zwolennikiem tego żeby w dubbingach zawsze zostawiano wszelkie okrzki, śmiechy itp. z oryginalnej wersji, bo te z dubbingów brzmią jak wyrwane z kontekstu nawet u profesjonalistów pokroju Boberka czy Fronczewskiego. Wydaje mi się, że jednak głos byłoby trudniej zrobić inny w sensie bardziej inny niż Jokera czy Batmana, bo nie brzmiałoby to realistycznie tylko groteskowe. W wypadku bajki można sobie modulować dowolnie ale w filmie rzadko zdarzają sie 2 osoby dubbingowane przez jedną bo nie da rady brzmieć zupełnie inaczej i po prostu fajnie. Ale mam dlatego ogromną ochotę nagrać dubbing do wybranych kwestii Batmana i Brucea Waynea. Czekajcie na cynk ;) Dziękuję za opinię! ;)

Funky

Johnny rysunek jest świetny ale Bane jest za mało napakowany na klacie. A próbowałeś rysować filmowych przeciwników Batsa?. Joker (Nicholson i Ledger), Scarecrow i Bane napewno byliby świetni w twoim wykonaniu ;)

Johnny Napalm

Cytat: Kujaw w 16 Marzec  2013, 15:34:49
Jedynie Bane wydaje się w torsie jakiś mało potężny (...)
Cytat: Funky w 16 Marzec  2013, 22:33:26
Johnny rysunek jest świetny ale Bane jest za mało napakowany na klacie.
Eh... sam to zauważyłem teraz. Wcześniej miałem pomroczność jasną, chyba. Wyobraziłem go teraz sobie stojącego, no i ta klata wyglądałaby dosyć mizernie. Mój błąd. :P

Ok, a teraz coś nowego.
TO NIEUNIKNIONE! HULK BĘDZIE... BITY?!

No i potwierdza się teoria mówiąca, że Batman jest największym bad assem... wszechwag, tzn komiksowego wszechuniwersum. ;)
Kurde, powinienem częściej sprawdzać podczas rysowania proporcje postaci. Coś sknociłem tą rękę Hulkowi. Mam nadzieję, że mimo wszystko komuś być może się spodoba.
No i szykuje jeszcze kolejny rysunek z Hulkiem powiązanym w jakimś tam stopniu z Batsem. Szykujcie się!
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Rado

Kolejna świetna przeróbka znanego kadru w Twoim wykonaniu Johnny. Hulk tylko za mało napakowany na klacie jest, eee, nie, to nie to chciałem powiedzieć...

Jeśli już mam się do czegoś przyczepić (a muszę w ogóle?), to może prawa ręka Batsa ciut za długa. Ale generalnie świetna praca, widać nawet krew, no i to "WUMP" jest mega. Czekam na więcej Twoich przeróbek.

franek

Świetny art, naprawdę. Jeśli muszę się do czegoś przyczepić to do Hulka, za dużo ma tych mięśni na plecach. Rozumiem że Hulk i w ogóle ale jakoś mnie drażni. I tak jest to świetna praca, oby tak dalej ;)

Show Must Go On!!!

Nightrain

Ta zbroja Batmana wygl?da na na prawd? przestarza?? :P Nolanow? mog?e? wzi?? xD Hehe... W ka?dym razie o ile Batman wygl?da ca?kiem dobrze, to Hulka troch? sknoci?e?... Prawa r?ka. To jedno, ale ju? sam zd??y?e? zauwa?y?. Hulk jest odrobin? zbyt ma?o kwadratowy... Mo?e zabrzmi to ?miesznie, ale ja kiedy my?l? Hulk widz? du??, zielon? ceg?? :P W ogóle dla mnie Hulk wygl?da jakby wszystko mia? kwadratowe. Nie twój, dlatego specjalnie mi si? nie podoba. No i kluczowa sprawa - on ma tupecik! Hulk to jest biber przecie? xD
Mimo wszystko art nie jest z?y, cienie, mi??nie s? bardzo fajnie ''uwidocznione''. Jak zwykle je?li chodzi o pomys? na arta, to nie masz sobie równych ;)

Zupe?nie inaczej jest z poprzednim. Na prawd? ?wietna konfrontacja Bane'a i Venom'a! Rzeczywi?cie zalatuje latami 90-tymi, ale to raczej nie ma znaczenia, bo wykonanie jest zar?biste.

Valar Morghulis

Altair

Za jakąś godzinkę wstawię tu dubbing do animacji z Under the Red Hood, którą wcześniej wysłał Adriaan. ;)

Post Merge: 19 Marzec  2013, 20:34:32

Oto moje widełko:
under the red hood - dubbing PL (fan made)

teraz wszystko co słyszycie jest w 100% moje, w tym śmiech. Modulowałem głos osobiście, nie poprzez audacity czy inne programy, ale na tyle ile mogłem żeby nie było za dużo stukotów. Mój sprzęt to amatorka. Plz enjoy i dajcie znać jak się podoba :)